La Vanguardia (Català)

Harvey Weinstein, el ‘monstre de Hollywood’, de mal borràs

Weinstein paga deu milions pel seu divorci, malvèn laseva productora i rep el repudi social

- GABRIEL LERMAN

Des que a l’octubre The New York Times primer i la revista The New Yorker després van posar al descobert la dimensió de l’assetjamen­t sexual sistemàtic protagonit­zat per Harvey Weinstein els últims 20 anys, tota una revolució ha sacsejat Hollywood, que primer va destruir l’en un altre temps magnat fins a convertir-lo en un pària –i el seu cognom en paraula maleïda– i després va arrasar les carreres de molts altres que en una mesura molt menor van abusar del seu poder.

Tot i això, aquests últims dos mesos la indústria ha estat concentrad­a en altres coses, particular­ment en la manera com ha d’utilitzar tota la fúria i l’espant per generar un canvi de fons en el negoci de l’entretenim­ent. El cas Weinstein s’ha anat convertint en tot just una referència, fins que diumenge a la gala dels Globus d’Or el conductor Seth Meyers va assenyalar en to deliberada­ment jocós: “Avui Harvey Weinstein no és aquí perquè he sentit rumors que diuen que és boig i és molt difícil treballar amb ell. Però no us preocupeu. Tornarà d’aquí 20 anys, quan es converteix­i en la primera persona que és esbroncada a l’homenatge post mortem”.

La broma va ser molt celebrada per tots els presents, però el senyor

Un comensal li clava un parell de bufetades en un restaurant mentre li crida: “Ets escòria”

que el va veure en viu i en directe en un luxós restaurant d’un hotel a Arizona va tenir una reacció notablemen­t més brusca. En un vídeo difós per la cadena TMZ es pot veure com un comensal li clava un parell de bufetades amb el revers de la mà mentre li crida: “Ets escòria, fora d’aquí”. I mentrestan­t qui en altres temps era sinònim d’Oscar intenta allunyar-se d’ell advertint-li que no continuï fent això. Un individu que acompanyav­a Harvey i que la revista Newsweek identifica com el responsabl­e del seu tractament per recuperar-se de la seva addicció sexual, planta cara a l’atacant i li diu: “Què pots fer en aquest sentit?”. L’incident va tenir lloc dimecres al restaurant Elements del Sanctuary Camelback Mountain Resort a Scottsdale, on una habitació costa uns 550 euros per nit.

Aquests dies el productor també surt a les notícies perquè està a punt de finalitzar el procés de venda de la companyia que porta el seu nom i que el va expulsar poc després en un esforç inútil per distanciar-se dels fets. Tot sembla indicar que la gran filmoteca que inclou diverses pel·lícules guanyadore­s de l’estatueta daurada passarà a mans d’una companyia liderada per dones.

A més a més, molt aviat es farà públic l’acord de divorci amb la que era la seva dona el dia que es va publicar el primer article. La dissenyado­ra Georgina Chapman rebrà una xifra propera als deu milions d’euros gràcies a un acord prenupcial que Harvey va obligarla a firmar abans de pujar a l’altar. S’hi especifica que, en cas de separació, ella cobraria 250.000 euros per cada any compartit, una xifra que augmenta a 330.000 euros passada la primera dècada. S’hi sumarà una suma per les propietats de la parella, com una mansió a Manhattan valorada en dotze milions d’euros i una altra a les platges de Hamptons, al nord de Nova York, que val uns deu milions de la divisa europea.

Weinstein va arribar a tenir una fortuna calculada en 200 milions d’euros, però se n’ha gastat una bona part en advocats, investigad­ors privats i assessors de premsa. L’acord de divorci va estar a punt de bloquejar-se, cosa que hauria obligat Harvey a anar a un judici obert que hauria estat molt més perjudicia­l per al que encara queda de la seva imatge, malgrat qui ha estat rebatejat com “el monstre” a Hollywood no ha deixat d’insistir en la seva innocència.

 ??  ??
 ??  ?? La dissenyado­ra Georgina Chapman rebrà de Weinstein els deu milions del divorrci una mansió valorada en deu milions més
La dissenyado­ra Georgina Chapman rebrà de Weinstein els deu milions del divorrci una mansió valorada en deu milions més
 ?? CTMZ ?? Captura del vídeo de TMZ en què es veu l’agressió al productor
CTMZ Captura del vídeo de TMZ en què es veu l’agressió al productor
 ??  ??
 ?? AFP ??
AFP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain