La Vanguardia (Català)

Mesures d’estalvi

-

Jardins i espais verds. Els jardins privats només es podran regar dues vegades a la setmana, amb una dotació inferior a 450 m3/ha/mes en cas d’alerta. En fases successive­s es prohibirà l’ús d’aigua potable per a reg de jardins i zones verdes, tant públics com privats (i només es podrien fer servir aigües de pluja, grises o regenerade­s). Aquestes mesures seran dràstiques en cas d’emergència.

Fonts ornamental­s. Es prohibiran omplir amb aigua potable les fonts ornamental­s (excepte quan aquests recursos siguin vitals per a la fauna aquàtica) en cas d’alerta. Es pot arribar a parar totalment el funcioname­nt dels sortidors de les fonts (fins i tot amb recursos alternatiu­s, com aigües de pluges o grises...) en cas d’emergència.

Neteja viària urbana. S’ha de fer amb una despesa mínima i donant prioritat a recursos alternatiu­s (aigües de pluges, grises...) si hi ha alerta. En aquesta mateixa fase, els particular­s no podran utilitzar aigua de mànega per eliminar la pols. Es reduiran els equips de neteja al mínim i només es podran utilitzar recursos hídrics alternatiu­s en fase d’emergència.

Neteja de vehicles. Només es podrà fer en establimen­ts comercials que disposin de sistemes de recirculac­ió de l’aigua (amb comptades excepcions per raons sanitàries) en cas d’alerta i excepciona­litat. La prohibició serà total en cas d’emergència.

Piscines i esports. El risc dels camps de futbol es farà amb l’aigua mínima, donant prioritat als recursos alternatiu­s i amb dotacions limitades. Només es permetrà omplir piscines amb sistemes de recirculac­ió o piscines petites (menys de 500 litres) per al bany de nens. Això en cas d’alerta. En cas d’emergència, es prohibeix el reg de camps esportius i fins i tot omplir piscines, excepte si són d’aigua de mar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain