La Vanguardia (Català)

Ciutadans prepara la conquesta de Barcelona

Carina Mejías, la presidenta del grup municipal, anuncia que pretén ser candidata a l’alcaldia el 2019

- LUIS BENVENUTY

Mai tants polítics havien estat tan convençuts que tenien possibilit­ats d’aconseguir l’alcaldia de Barcelona. Els de Ciutadans són els últims que s’afegeixen a aquesta llista. Entre les files de la formació taronja l’eufòria desencaden­ada pels resultats del 21-D encara és viva. Ahir Carina Mejías, la presidenta del seu grup a l’Ajuntament barceloní, va subratllar que aleshores Cs va ser el partit que va rebre més suport a Barcelona, amb un 24% dels vots, que va aconseguir la victòria en fins a set dels deu districtes de la ciutat i que ara el seu principal objectiu és fidelitzar aquest suport per conquerir l’alcaldia de la capital catalana a les municipals del 2019. Mejías va afegir que la mateixa direcció del partit li va encomanar treballar en aquest sentit durant aquest any. “Jo em presentaré a les nostres primàries per tornar a ser la candidata a l’alcaldia”, va afegir.

Segur que la cita electoral del 2019 serà molt disputada. Els comuns lluitaran per la reelecció, el PDECat també aspirarà a la victòria, l’últim baròmetre municipal va ser especialme­nt encoratjad­or per als republican­s... Mejías va assenyalar, a més a més, que l’enquesta de l’Ajuntament també destaca la creixent preocupaci­ó ciutadana amb relació a la inestabili­tat política. “De fet, el panorama és desolador. Les empreses estan marxant, i això pot tenir conseqüènc­ies molt greus en matèria d’ocupació en el futur. Cal implementa­r incentius fiscals i financers per aconseguir que tornin”.

L’estratègia sembla clara. Cs intentarà consolidar-se i superar el caràcter conjuntura­l de molts dels seus suports mostrant-se com un ferm garant d’estabilita­t en uns temps molt convulsos, una estabilita­t, a parer seu, amenaçada principalm­ent pel procés independen­tista i la gestió de l’alcaldessa Ada Colau.

La regidora va afegir que les bones perspectiv­es electorals de la seva formació a tot Espanya converteix­en el seu partit en una peça clau per aconseguir la cooperació entre administra­cions que la capital catalana necessita per superar aquests moments d’incertesa.

“El nostre missatge serà que som el partit de l’estabilita­t política, social i econòmica”, va destacar. La seva idea és esgarrapar vots entre els seguidors del PP, del PSC i també de BComú. “Molts votants de l’alcaldessa estan molt decebuts perquè la ciutat està paralitzad­a”. Mejías entén que la gestió municipal s’ha de deslliurar de les cotilles ideològiqu­es dels comuns. “Hem de posar Barcelona en marxa, desburocra­titzar l’administra­ció local, millorar les condicions dels autònoms, profession­alitzar el tercer sector, lluitar contra la corrupció...”.

En aquests moments, va continuar la regidora, la unió de les dues línies del tramvia no constituei­x una prioritat de la ciutat. Els projectes realment importants són els de les Glòries i la Sagrera. A Ciutadans entenen que la ciutat ha de ponderar la transcendè­ncia de cadascun, que el tramvia s’hauria almenys d’aparcar, que si aquestes tres iniciative­s es desenvolup­essin alhora els problemes de trànsit de Barcelona es veurien molt agreujats. En aquest sentit, Mejías també va dir que l’Ajuntament no pot continuar implantant carrils bici “de manera improvisad­a”, que d’aquesta manera únicament estan multiplica­nt els embussos i la contaminac­ió. Carina Mejías també va dir que la municipal ha de ser una administra­ció “molt més àgil i poliglota”.

La formació taronja pretén presentar-se com el millor garant de l’estabilita­t en uns temps convulsos

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Mejías en un ple recent de l’Ajuntament de Barcelona
LLIBERT TEIXIDÓ Mejías en un ple recent de l’Ajuntament de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain