La Vanguardia (Català)

La Diputació aprova un pressupost de 947 milions d’euros

-

La Diputació de Barcelona és, després de la Generalita­t i de l’Ajuntament de Barcelona, la tercera institució catalana amb el pressupost més important. I, de moment, és l’única de les tres que ha aconseguit aprovar els seus comptes per a aquest any. Ho va fer ahir, en el ple de la corporació provincial, amb els vots de CiU, ERCAM i PSC-CP, l’abstenció d’Entesa i els vots en contra de Ciutadans, el PP i la CUP. El ple va desestimar, d’altra banda, les reclamacio­ns presentade­s pel diputat del PP Ramon Riera i els representa­nts sindicals.

El pressupost de la Diputació de Barcelona per al 2018 s’eleva a 947,3 milions d’euros, en què també s’inclouen els organismes autònoms, les societats mercantils i els consorcis que en depenen. Aquesta xifra representa un increment de l’1,12% respecte al pressupost del 2017.

L’aprovació d’aquest projecte és important, perquè dels ajuts i subvencion­s que atorga la Diputació de Barcelona a la cooperació local en depèn en gran manera el funcioname­nt de molts ajuntament­s, sobretot el dels municipis amb menys població i recursos.

Els comptes aprovats definitiva­ment ahir tenen com a principals eixos les polítiques d’atenció a les persones, el territori i el desenvolup­ament econòmic. Torna a incloure un pla contra la pobresa que està dotat amb 15 milions d’euros; preveu l’ampliació del sistema de teleassist­ència, amb una inversió de gairebé 6

Els comptes de la institució tiren endavant amb el suport de CiU, ERC i el PSC

milions, i reserva aquesta mateixa quantitat per al transport escolar. El programa de llars d’infants està finançat amb prop de 25 milions d’euros, i el sistema regional per promoure la lectura, amb 44,3 milions.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain