La Vanguardia (Català)

La policia difon el retrat robot del violador

L’Ajuntament de Mataró ofereix el seu suport a la dona agredida i es personarà com a acusació si es produeix la detenció

- FEDE CEDÓ

Els cossos de seguretat que segueixen la pista del sospitós de violar una dona colombiana de 42 anys, el 28 de desembre, al costat de l’estació de tren de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme), han permès la difusió del retrat robot de l’agressor, malgrat que també disposen d’altres imatges en què apareix. La possibilit­at que l’home, que, segons els testimonis que van atendre la víctima, “és d’origen magribí”, hagi fugit del país ha propiciat un fet insòlit, la difusió d’un retrat robot elaborat amb els detalls que la víctima va aportar sobre l’agressor.

Es tracta d’un home jove, d’entre 30 i 35 anys, d’1,65 metres d’estatura, que en el moment de l’agressió portava una dessuadora o un xandall fosc amb caputxa, probableme­nt de color gris. Del seu aspecte destaca la complexió normal, els llavis gruixuts, la pell morena i els cabells negres, curts i arrissats. Es tracta d’una descripció que coincideix amb una persona d’“origen àrab”, segons admeten els mateixos policies que segueixen el cas.

El retrat robot i la descripció física del sospitós d’haver violat, agredit i robat la veïna de Mataró van circular l’endemà de presentar la denúncia, entre les policies locals de les localitats del Maresme, amb la intenció de poder intercepta­r l’individu, que, suposadame­nt i de manera habitual es desplaça amb tren per la línia R1 de Rodalies, ja que a algun dels testimonis li va semblar haver-lo vist en una altra ocasió per l’estació de Llavaneres.

Ahir va fer quinze dies de l’agressió en un camí lateral de la via del tren, pròxim a Sant Andreu de Llavaneres, que la víctima solia agafar per desplaçar-se a una de les seves feines al municipi. En una casa molt pròxima a les instal·lacions de Renfe cuidava un jove invàlid, però també feia tasques de servei domèstic en una de les luxoses torres de la demarcació.

La dona va ser colpejada salvatgeme­nt abans de consumar la violació. El seu agressor li va robar les pertinence­s i la va llançar a l’espigó rocós, des d’on va començar a demanar auxili sense que ningú sentís els seus laments. Com va poder, es va arrossegar fins al soterrani que porta a l’estació, on va ser socorregud­a.

L’Ajuntament de Mataró, segons ha anunciat l’alcalde, David Bote, ha brindat “el màxim suport” a la víctima i ha anunciat que, una vegada s’aconseguei­xi detenir el violador, la corporació es personarà en la causa com a acusació. Bote va assegurar que confia en la policia i que l’agressor “acabi pagant”.

 ?? ACN ?? Retrat robot del violador
ACN Retrat robot del violador

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain