La Vanguardia (Català)

La nena cuinera que fa miracles Esther Requena guanya ‘Masterchef ’ i enamora Jordi Cruz

- ISABEL CLARÓS

Granada no té cap restaurant amb estrella Michelin, però pot presumir de tenir dos guanyadors de Masterchef. Jorge Brazalez, triomfador de la cinquena edició del programa de La 1, i Esther Requena, que abans-d’ahir es va imposar en la cinquena edició però júnior. El seu triomf el van veure 3.039.000 teleespect­adors i va marcar un rècord de quota de pantalla, el 23%.

La nena, de 10 anys, i que en fa tres que cuina, es va imposar a la madrilenya María Blanco, de 9, amb un menú perfecte en què no hi havia ni un error. Els tres jutges del programa, Pepe Rodríguez, Jordi Cruz i Samantha Vallejo-Nágera, es van desfer en elogis amb els tres plats que havia preparat Requena. També va deixar sorprès David Muñoz, el xef del restaurant DiverXo , que li va fer una masterclas­s i que ahir també va exercir de jurat en el duel final.

La granadina va passar directamen­t a la final després de guanyar la primera prova, que consistia a elaborar un gaspatxo d’hivern amb foie i remolatxa escabetxad­a i pols de formatge i rave al mateix temps que l’executava el seu creador, el xef Dani García. El plat de l’Esther va quedar gairebé igual que l’original.

En el duel final va preparar un menú lliure que consistia en un caneló

La triomfador­a, de 10 anys, és de Granada, igual que Brazalez, l’últim vencedor de l’edició d’adults

d’alvocat (entrant), salmó amb cítric i salicòrnia (primer) i mousse de nous, pa de pessic i toffe (postres). A mesura que anaven tastant els plats, els membres del jurat elogiaven la nena, cada vegada més satisfeta al mateix temps que els seus pares, Roberto i Esther, que no paraven d’exclamar “Mare meva!” veient el que era capaç de fer la seva nena. “Els gustos d’aquest plat no haurien d’estar en el vocabulari d’una nena de la teva edat. No té defectes. És un miracle”. I Muñoz va afegir: “No és normal que una nena amb 10 anys faci una cosa així”. Tot i que la van acompanyar els seus pares i el seu germà Roberto, va trobar a faltar la seva germana Teresa, que és autista, i a ella li va dedicar les postres.

Ahir en roda de premsa la guanyadora va demostrar la seva desimboltu­ra: “Ara que saben que cuino tan bé m’ha sortit algun nòvio, però jo ara vull viure soltera”, va dir. I va confessar que el pitjor ha estat haver de guardar en secret la victòria tantes setmanes”.

 ?? EFE ?? Requena amb el trofeu que l’acredita com a guanyadora
EFE Requena amb el trofeu que l’acredita com a guanyadora

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain