La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 9969

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Llastimós, però sense connotacio­ns fàl·liques. Tan babaus que les prenen per ànecs. 2 Carregat de fúria. Ho cancel·la amb un dit. 3 Agitem el ras. Gossos a Cannes. Protector digital. 4 El seu calaix és un exemple natural de desori. Defunció d’un lector impenitent de literatura fantàstica. Acompanya, líquid, les pastes de les cinc. 5 Al final, gairebé el traïeu. Respiracio­ns. 6 La més vibrant. Distingeix­en els corredors d’una marató. Estranys. 7 Estimen i acaben les oracions. Fent servir les coses de manera molt santificad­a. Una targeta T2 per a les quàdrigues. 8 Acull ancians o altres éssers necessitat­s d’assistènci­a. Gargall que provoca dolor. Símbol meridional. 9 Comença a atribuirs’ho. Tancat com l’ull que fa l’ullet. Feta fora a còpia d’estratagem­es.

10 Menjar de gos o de gat. Hi posin agafadors. Ho rep sense centrar-s’hi.

11 Casa sense teulada. Vermell ideològica­ment parlant. Cinta o grup que fa cintes. 12 Trets de Molina que remeten a les bèsties de càrrega. Ho embelliu amb tota mena d’adorns. Una divisa groga. 13 Desena. Hi torna, al final, com per rematar-ho. Associant els que s’emboliquen amb castellani­smes. 14 Batuda i quasi esperada. Destaca la seva voluntat de viure sempre a peu pla.

VERTICALS 1 En el regne de les Dues Sicílies, moneda d’argent de 120 grans. Ferotge competènci­a de la cultura comanxe. 2 Vagarejar tot equivocant-se. Introdueix­i petites considerac­ions a la realitat. La més vibrant de l’alfabet.

3 Ensumades. Explica històries vibrants. 4 Sí provençal. Família d’àcids prou nadalencs que poden ésser considerat­s com a derivats disulfonat­s dels sulfans. Principi sediciós.

5 Aquest es dedica a la canya més dolça. Mulat. Ball que mai no es completa. 6 Agitem la ena i a veure què. Gens sobtat ni abrupte. Goool escapçat.

7 Tuden les vocals. Mamàs que no ajunten mai els llavis. Escantonar la pedra o la fusta. 8 Pintada llibertàri­a. Embrutar. Neguen les vocalistes. Est.

9 Sodi social. Aquests componen la quarta generació. L’ase s’entortolli­ga.

10 Pentinin els cabells de la presentado­ra dels Premis Ondas. Encensers.

11 Pagar prou per compensar una despesa feta, rescabalar. Tipus. Dia sense albada. 12 Úrsula Llopis Domingo. Situat a l’agenda. Covador.

13 Càpsula de les lletereses els carpels de la qual se separen en la maduresa. Desig molt intens.

14 Alegressis les carns per a gran desesperac­iódel’hipertens.L’especialit­at de Franco com a inaugurado­r.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain