La Vanguardia (Català)

El despertado­r més musical

El ‘Fricandó matiner’ de RAC105 comença l’any amb energia renovada amb les incorporac­ions d’Ernest Codina i el Peyu

- FRANCESC PUIG Barcelona

L’objectiu és clar: ser el programa matinal que emet més música a Catalunya. El Fricandó matiner de RAC105 ha començat l’any amb una forta renovació encapçalad­a per la incorporac­ió d’Ernest Codina, que es posa al comandamen­t del programa al costat d’Elisenda Carod, i amb el fitxatge d’un col·laborador d’excepció, l’humorista Peyu, que cada dia aporta la seva particular visió del món.

Amb aquesta nova etapa, que va començar el 2 de gener, l’espai vol oferir “una proposta més fresca i divertida que desperti els oients de Catalunya amb la millor barreja de música i continguts d’entretenim­ent”, explica el director de la cadena, Joan Guilarte, que afegeix que “aquest Fricandó renovat és la gran aposta de RAC105 per aquesta temporada”. El repte de l’espai, que s’emet de dilluns a divendres de les sis a les deu del matí i que té una audiència de 94.000 oients, és convertir-se “en un programa despertado­r molt transversa­l pel que fa a edats i en què la música tingui un paper prepondera­nt”.

Amb 32 anys, Codina és un locutor fet a la ràdio musical que ja té l’experiènci­a d’haver treballat en moltes emissores musicals de Catalunya. Fins ara era l’encarregat d’amenitzar les nits del cap de setmana des del Club105 i ara s’enfronta amb il·lusió al nou repte destacant que l’objectiu de l’equip és empatitzar i simpatitza­r amb l’audiència a través “d’un programa molt càlid i proper, sense massa crits ni soroll, que sigui molt agradable per a l’oient”.

Codina explica que continuen oferint molts continguts d’actualitat, entretingu­ts i divertits, “això sí, augmentant la dosi musical”. A l’espai es podran sentir principalm­ent cançons pop, alguna balada, molts èxits del moment, tant d’aquí com internacio­nals, i amb noms destacats com Ed Sheeran o Bruno Mars. “No hi haurà sorpreses, anem a assegurar el tret”, afirma.

El locutor, que assegura que s’ha adaptat molt bé a llevar-se cada dia a tres quarts de quatre del matí, afirma que malgrat que l’humor continuarà present, tampoc se’n vol abusar “perquè tampoc volem fer El club de la comedia”. Codina convida finalment a tothom “a entrar a la família del Fricandó matiner, que volem que cada dia sigui més gran”.

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Ernest Codina i Elisenda Carod, presentado­rs del programa despertado­r de RAC105, Fricandó matiner
CÉSAR RANGEL Ernest Codina i Elisenda Carod, presentado­rs del programa despertado­r de RAC105, Fricandó matiner

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain