La Vanguardia (Català)

Pascual bloqueja el Barça

La defensa grega anul·la els blaugrana després d’un inici esperançad­or

- ALFRED BELLOSTAS

El repte era molt complicat, i el Barcelona Lassa no va tenir l’encert necessari per superar-lo. El Panathinai­kós de Xavi Pascual havia guanyat els vuit matxs de l’Eurolliga disputats aquesta temporada a l’OAKA, i ahir va sumar una altra victòria gràcies a la seva excel·lent defensa, que va lligar de mans els blaugrana a partir dels minuts finals del segon quart. Un bon començamen­t va donar la iniciativa als barcelonis­tes, amb Tomic dominador sota el tauler –8 punts en el primer quart– i la pilota circulant llavors amb velocitat davant un rival molt desencerta­t en el tir (1/10 triples en el descans). Només els tirs lliures (1/8 als 20m) van impedir que l’avantatge visitant encara fos més gran que el 27-34 (15m38s). Va ser llavors quan l’exentrenad­or blaugrana va dir prou, va ordenar més agressivit­at i el Barça es va diluir amb rapidesa (36-34, 20m).

És evident que aleshores no hi havia res perdut, però la història d’ahir no va tenir res a veure amb els partits recents dels blaugrana. Va faltar intensitat i lideratge a la pista, malgrat que Heurtel va acabar amb 18 punts. Però el gran protagonis­ta va ser Calathes, que va anotar (17) i va fer moltes assistènci­es (12) als companys. Durant molts minuts va fer la sensació que el Panathinai­kós estava molt lluny del seu millor nivell, però al final va recuperar més pilotes (11) de les que va perdre (7), al revés que els visitants (1-16)

Amb el partit en la situació que volia –més lluita que encert–, l’equip de Pascual va esperar l’oportunita­t de donar l’estocada final amb paciència, convençut que ja havia fet el més complicat: descentrar totalment el Barcelona.

Els errors constants dels dos equips en el tercer quart van acabar amb un parcial de 9-0, el preludi del que passaria en els deu minuts finals, quan el Panathinai­kós va anotar 30 punts, 15 dels quals d’un Pappas inèdit fins aleshores. Ell, Calathes, Gist (17 p, 6 r) i Singleton (14 p, 5 r) van formar un quartet demolidor que no va tenir resposta del Barcelona.

L’onzena derrota torna els blaugrana a la realitat, conscients que es jugaran definitiva­ment el seu futur en el torneig la setmana entrant en el doble compromís contra el València i el Brose Bamberg.

?? PANAGIOTIS MOSCHANDRE­OU / EFE ?? Una jugada d’Heurtel en presència de Vougioukas i Calathes
PANAGIOTIS MOSCHANDRE­OU / EFE Una jugada d’Heurtel en presència de Vougioukas i Calathes