La Vanguardia (Català)

La biotec Mind the Byte compra Intelligen­t Pharma

La companyia serà referent de bioinformà­tica a Europa

- ROSA SALVADOR

L’empresa catalana de bioinformà­tica Mind the Byte va anunciar ahir la compra d’Intelligen­t Pharma, una competidor­a especialit­zada en quimioinfo­rmàtica, per convertir-se en l’empresa espanyola més gran del sector i una dels referents a Europa.

Mind the Byte, fundada i dirigida per Alfons Nonell-Canals, desenvolup­a programes informàtic­s per accelerar el descobrime­nt de fàrmacs, utilitzant tecnologie­s basades en la intel·ligència artificial i en el big data .La firma no va revelar el preu de la transacció, encara que va afirmar que inclourà el pagament en efectiu i en accions i la finançarà amb una ampliació de capital de 3 milions d’euros. Des de la seva creació, les dues empreses han aconseguit captar 5,8 milions d’euros de capital públic i privat.

La companyia, fundada el 2011, té la seu al Parc Científic com també la té Intelligen­t Pharma, fundada el 2007 per Ignasi Belda, actual director adjunt del Parc i accionista de referència amb l’equip directiu, que ofereix un servei similar de química computacio­nal per a investigac­ió clínica amb una tecnologia complement­ària. La unió de les dues empreses donarà lloc a una firma amb 33 treballado­rs i un volum de negoci de 300.000 euros que es preveu situar en 2 milions l’any 2020. La firma té com a clients empreses biotecnolò­giques i farmacèuti­ques, institucio­ns i grups d’investigac­ió.

Segons Nonell-Canals, la compra d’Intelligen­t Pharma “forma part del nostre pla de creixement i internacio­nalització a través d’adquisicio­ns estratègiq­ues. La integració d’Intelligen­t Pharma ens permet beneficiar-nos de la

La compra, en efectiu i accions, està previst finançar-la amb una ampliació de capital de 3 milions d’euros

seva xarxa de contactes, equip, tecnologia i oficines, alhora que ens augmenta de forma immediata la quota de mercat”. Mind the Byte té actualment una filial al Copenhague­n Bio Science Park (a Dinamarca) mentre que Intelligen­t Pharma en té a Munic i Heidelberg (Alemanya), Londres (Regne Unit) i Alberta (Canadà).

Mind the Byte és soci tecnològic d’Amazon Web Services des de l’any 2013 i ofereix la seva tecnologia mitjançant una plataforma SaaS i serveis científics d’alt valor afegit. El 2016 va desembarca­r al mercat japonès, en aliança amb una companyia local, on espera facturar 1,2 milions d’euros l’any 2020.

 ?? LV ?? Alfons Nonell-Canals, conseller delegat de Mind the Byte
LV Alfons Nonell-Canals, conseller delegat de Mind the Byte

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain