La Vanguardia (Català)

Abad ofereix diàleg a Foment i demana unitat patronal

- PALOMA ARENÓS

El president de la Cecot, Antoni Abad, va reaccionar ahir amb una oferta de “diàleg, unitat i entesa” davant l’expedient que Foment del Treball ha obert a la patronal de Terrassa. A l’expedient s’avalua l’expulsió de la Cecot per impulsar accions d’àmbit estatal sense consultar-la, com la carta enviada al ministre d’Economia, Luis de Guindos, contra el decret que ha facilitat el canvi de seus després de l’1-O o per donar suport a l’aturada general de país del 3 d’octubre.

Abad va remarcar que “especialme­nt en aquests moments el que convé és unitat”. Va afegir que “cal resoldre els malentesos i el que toca és prioritzar el creixement”. “Junts prendrem millors decisions”, va dir després de recordar que el febrer del 2017 es va firmar un acord de bona voluntat entre les dues parts.

Abad va assenyalar que encara no ha rebut el document de l’expedient i va reconèixer estar “sorprès” per la seva obertura, perquè “el 2017 no s’ha treballat amb tensió”. Abad va advocar perquè la relació sigui tranquil·la, ja que “Foment no guanya res si marxem”. En aquest sentit, va subratllar que la relació entre les dues patronals és de col·laboració i va destacar “la fidelitat” i el paper dinàmic que la Cecot juga dins de l’organitzac­ió. “De vegades no coincidim, però es conviu bé”, va apuntar, i va advocar per un Foment del Treball “potent, perquè els temps així ho exigiran”. Sobre la seva possible candidatur­a a la presidènci­a de Foment a finals d’any, Abad va llançar una metàfora futbolísti­ca: “S’haurà d’anar partit per partit”.

Per la seva part, el secretari general de Foment, Joan Pujol, va dir que la possible expulsió no necessària­ment hauria de suposar una “ruptura definitiva”. “Pot ser que la Cecot acabi fora, però que torni amb una altra direcció, en les dues organitzac­ions”, va dir a l’ACN. Va afegir que l’expedient no respon a motivacion­s polítiques: el problema ve de “les seves gestions formals davant les administra­cions públiques”.

 ?? NORMA VIDAL / ACN ?? Antoni Abad
NORMA VIDAL / ACN Antoni Abad

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain