La Vanguardia (Català)

Un nadó espanyol té salmonel·losi per llet de Lactalis

-

Creix l’escàndol de la contaminac­ió de llet infantil del grup Lactalis. L’Institut Pasteur de París va anunciar ahir el primer cas d’un nadó que ha contret salmonel·losi a Espanya i d’un altre d’infectat a Grècia per haver consumit llet de marques d’aquesta multinacio­nal, que les últimes setmanes ha retirat tones dels seus productes després de 37 casos registrats a França.

La xarxa d’informació europea Eurosurvei­llance va indicar en un informe que fins ara es té constància d’aquests dos casos fora de França. Els nadons espanyol i grec havien consumit els productes exportats des de França, implicats en la contaminac­ió en una fàbrica francesa.

El desembre passat Lactalis va dur a terme tres operacions successive­s de retirada de productes fabricats a la seva planta de Craon (França) després que s’associessi­n les infeccions de nadons amb les llets infantils i les farinetes elaborades allà. Des del 21 de desembre no se’n registra cap nou cas a França.

El ministre francès d’Economia i Finances, Bruno Le Maire, va convocar ahir el president de Lactalis, Emmanuel Besnier, perquè donés explicacio­ns i va acusar la multinacio­nal alimentàri­a d’haver “fallat greument”.

Le Maire va anunciar, al final de l’entrevista, que Lactalis haurà de retirar tota la llet infantil que hagi sortit de la factoria de Craon, al marge de la data que es van fabricar. Això significa una retirada més àmplia de les tres decidides fins ara, que concernien els lots fabricats després del 15 de febrer.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain