La Vanguardia (Català)

Crawford, 26 anys de res

La model recrea per a Pepsi l’icònic anunci que va protagonit­zar el 1992

- ISABEL CLARÓS Barcelona

Cindy Crawford continua incombusti­ble i amb 51 anys fets ha recreat l’anunci de Pepsi que va rodar el 1992 i va fer escalar encara més la seva carrera com a top model. La marca de refrescos va aconseguir un dels anuncis més icònics de la seva història. L’any passat l’espot protagonit­zat per Kendall Jenner va rebre moltes crítiques i Pepsi va ser acusada d’insensibil­itat i de frivolitza­r les protestes al carrer. Per això aquest any la marca vol una campanya a l’engròs, que estrenarà en l’esdevenime­nt més important de l’any als Estats Units, la Super Bowl, el dia 4 de febrer. I per recuperar el prestigi perdut ningú millor que Cindy Crawford.

Fa 26 anys, en l’anunci, la top model, que llavors en tenia 25, arribava a una gasolinera mig abandonada amb un esportiu vermell. El cotxe cridava l’atenció de dos nens embadalits que veien sortir de la porta del conductor Crawford, amb short texà, samarreta blanca de tirants i ulleres de sol. La model anava a una màquina dispensado­ra, en treia una llauna de Pepsi Diet i, després de beure-se-la sencera, un dels dos nanos li deia a l’altre: “No és aquesta, la nova llauna de Pepsi? Uau...”.

Fa unes hores, a manera d’avançament, la marca ha filtrat un vídeo de sis segons del nou anunci, tot i que la versió completa no es podrà veure fins a la final de futbol americà, que es disputarà al US Bank Stadium, on juguen els Vikings de Minnesota, el primer diumenge de febrer. L’anunci mostra Crawford sortint del cotxe amb ulleres de sol, però amb camisa texana blava i bevent d’una llauna. També s’ha revelat que hi col·laborarà el seu fill Presley Gerber, de 18 anys i també model, tot i que de moment es desconeix quin paper tindrà en la història.

“Encara avui la gent se m’acosta per dir-me que els encanta l’anunci original de Pepsi del 92”, ha dit Crawford en un comunicat a E! News. “L’anunci va ser un gran moment per a mi i s’ha estès al llarg de diverses generacion­s. Estic encantada de tenir un rol en aquest fenomen de

En l’espot, que s’estrenarà el 4 de febrer a la Super Bowl, també hi actua el seu fill Presley Gerber

la cultura pop i emocionada perquè els fans vegin aquesta nova reimaginac­ió de l’anunci de Pepsi durant la Super Bowl”.

Crawford ja va recrear el seu anunci de Pepsi amb el presentado­r James Corden el 2016. En aquella ocasió la model sortia del cotxe vestida com en l’anunci original, i anava cap a la màquina, però no en treia la beguda. Llavors sortia del cotxe Corden, que anava a ajudar-la vestit amb samarreta blanca imperi i pantalons curts texans. Amb un cop sec, la llauna queia, però se li bevia ell, davant la sorpresa de Crawford.

El nou anunci, titulat This is the Pepsi, és part de la campanya Pepsi Generation dedicat als 120 anys d’història de la marca en la cultura popular, i en què també té un lloc destacat l’espot que va protagonit­zar Michael Jackson el 1983.

 ??  ?? 26 anys separen aquestes dues imatges. A l’esquerra l’anunci que Cindy Crawford va rodar el 1992 i a la dreta el que estrenarà a la Superbowl
26 anys separen aquestes dues imatges. A l’esquerra l’anunci que Cindy Crawford va rodar el 1992 i a la dreta el que estrenarà a la Superbowl
 ?? AP ??
AP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain