La Vanguardia (Català)

Facebook prioritzar­à els continguts personals per sobre de les notícies

Les accions de la companyia van caure un 4% després d’anunciar-se el canvi

- BARCELONA

Facebook potenciarà les publicacio­ns de contactes i grups al seu fil de notícies, en detriment de les procedents d’empreses, marques i mitjans de comunicaci­ó, segons va avançar el CEO de la companyia, Mark Zuckerberg, que va reconèixer que el contingut corporatiu públic acapara ara la majoria d’espai de la plataforma i que la mesura reduirà el temps dedicat a la xarxa social. Després de l’anunci d’aquest canvi, les accions de Facebook van caure ahir un 4% a la borsa dels Estats Units.

Zuckerberg va publicar una entrada dijous passat a través del seu perfil personal on va anunciar que Facebook experiment­arà “un gran canvi”, que buscarà potenciar les relacions socials a través de la seva plataforma. La primera modificaci­ó es produirà amb l’increment de la freqüència d’aparició al fil de notícies de publicacio­ns de contactes i grups.

Com a conseqüènc­ia d’aquest fet, el fundador de la xarxa social va confirmar que aquests canvis comportara­n que es mostri menys contingut públic de negocis, marques i mitjans de comunicaci­ó. La companyia és conscient que els seus usuaris qüestionen que aquest tipus de publicacio­ns està desplaçant els moments personals.

Zuckerberg va justificar que aquesta situació és deguda al fet que els vídeos i un altre tipus de contingut públic “han explotat” a la xarxa social en els últims anys, superant en quantitat el contingut difós pels seus mateixos usuaris. A causa d’això, ha afegit, el que apareix al fil de notícies “s’ha allunyat del més important que Facebook pot fer: ajudar a connectar-nos entre nosaltres”.

Tot i això, el cofundador de la xarxa social reconeix que preveu que el temps dedicat a Facebook per part dels seus usuaris es reduirà, però alhora confia que aquest temps “serà més valuós”. “Si fem el que cal, crec que serà bo per a la nostra comunitat i el nostre negoci a llarg termini”, va dir.

 ?? DANIEL LEAL-OLIVAS/ AFP ?? Zuckerberg preveu que el temps dedicat a Facebook es reduirà
DANIEL LEAL-OLIVAS/ AFP Zuckerberg preveu que el temps dedicat a Facebook es reduirà

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain