La Vanguardia (Català)

El concurs per al director del CCCB es desencalla

La Diputació proposa els seus representa­nts en el jurat

- TERESA SESÉ Barcelona

El procés per posar en marxa el concurs públic per al relleu de Vicenç Villatoro al capdavant de la direcció del Centre de Cultura Contemporà­nia de Barcelona (CCCB) es comença a desencalla­r. El consorci del centre, constituït per la Diputació i l’Ajuntament de Barcelona, el podrien convocar la setmana vinent, una vegada resolts majoritàri­ament els noms dels experts que formaran part del comitè de selecció –que s’ha ampliat de cinc a set membres–, cosa que, tal com dijous passat informava La Vanguardia, podria haver estat la causa del retard.

Segons ha pogut saber aquest diari, la Diputació ja ha proposat els seus tres representa­nts (el rector de la Universita­t Pompeu Fabra, Jaume Casals; el director de CosmoCaixa, Lluís Noguera, i l’editora Ester Pujol), mentre que per part de l’Ajuntament es dona per segura la presència d’Ane Rodríguez, directora del centre cultural Tabakalera de Sant Sebastià, i d’un segon nom del món acadèmic que a última hora ha quedat en suspens per problemes d’incompatib­ilitats. L’equip d’experts es completarà amb dos profession­als “de perfil internacio­nal” encara per consensuar.

En la proposta definitiva de la Diputació ha desaparegu­t el nom de Vicenç Villatoro, a qui inicialmen­t havien proposat formar part del jurat. Ahir l’encara director del CCCB, que ha prorrogat el seu contracte (expirat al novembre) fins a la incorporac­ió del futur director o directora, desconeixi­a aquesta circumstàn­cia. Villatoro podria haver condiciona­t la seva participac­ió en el tribunal al fet de saber el perfil de la resta dels participan­ts, malgrat que finalment ha estat la mateixa Diputació que presideix Mercè Conesa, del PDCat, qui ha pres la decisió de no incloure’l finalment al comitè.

Segons el codi de bones pràctiques en les institucio­ns culturals, el nomenament del director s’hauria de fer mitjançant concursos públics amb unes bases adequades i jurats de la més absoluta independèn­cia. A falta encara de concretar els noms de dues personalit­ats de prestigi de l’àmbit internacio­nal i de concretar un segon representa­nt de l’Ajuntament, els profession­als proposats per formar part del comitè de selecció són el catedràtic de Filosofia i rector de la UPF Jaume Casals; el director de CosmoCaixa Lluís Noguera, que entre el 2006 i el 2019 va ser secretari general del Departamen­t de Cultura i Mitjans de Comunicaci­ó de la Generalita­t i cap de l’àrea de Promoció i Cooperació Artística durant l’anterior govern del tripartit, i Ester Pujol, que entre el 2011 i el 2014 va ser directora editorial del Grup 62 i posteriorm­ent directora de Columna. Per la seva part, Ane Rodríguez té una àmplia experiènci­a en el món de la gestió cultural i des del 2012 dirigeix el centre de cultura contemporà­nia Tabakalera de Sant Sebastià.

 ?? XAVIER CERVERA ?? El CCCB ha de resoldre el relleu en la direcció els pròxims mesos
XAVIER CERVERA El CCCB ha de resoldre el relleu en la direcció els pròxims mesos

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain