La Vanguardia (Català)

El Madrid va voler pagar la clàusula de Messi el 2013

- BARCELONA Redacció

És el màxim golejador de la història dels clàssics i el Madrid l’hi va voler prendre al Barcelona el 2013. El juny d’aquell any el Barça acabava de fitxar Neymar –malgrat l’últim intent final de Florentino Pérez– i algú hauria pogut pensar que el lloc de líder de Leo Messi al Camp Nou estava amenaçat. Els blancs encara no havien fitxat Gareth Bale i abans del pagar 100 milions pel gal·lès van pensar a donar la campanada amb el 10 de l’Argentina, que llavors ja havia guanyat quatre de les cinc Pilotes d’Or que té. És el que revela Der Spiegel , en una nova filtració de Football Leaks.

El Madrid estava disposat a abonar la clàusula de rescissió de Messi, que llavors estava fixada en 250 milions, per comprar la seva llibertat tal com ja va passar el 2000 amb el cas de Figo. Per això es va posar en contacte amb Iñigo Juárez, que era l’advocat de la família del futbolista, per traslladar-li una oferta de 23 milions anuals perquè jugués al Santiago Bernabeu fins al 2021. A més, el seu pare, Jorge Messi, cobraria un milió per temporada com el seu representa­nt.

En aquell moment, els blancs feia 11 anys que no guanyaven la Champions League i en aquell lapse el Barcelona, el seu gran rival, havia aixecat tres orelludes (2006, 2009 i 2011), amb Messi com a gran protagonis­ta, a més de l’última Lliga, la del 201213 amb Tito Vilanova i rècord de 100 punts. Curiosamen­t, uns mesos després trencarien la seva sequera a Lisboa.

L’acord, segons el setmanari alemany, s’havia de rubricar en un avió privat, on volarien Florentino Pérez i el mateix jugador. I, a més de l’oferta econòmica, un altre argument per convèncer Messi d’agafar el pont aeri era intercedir en el cas que l’argentí tenia obert amb Hisenda per frau fiscal. La promesa del Madrid a la família Messi era “exercir pressió sobre Rajoy”. Finalment, Messi no va voler moure’s del Camp Nou –el 2014 va ser Tito Vilanova qui el va fer entrar en raó– i va acabar sent condemnat a 21 mesos de presó.

SEGONS ‘DER SPIEGEL’

A més d’una fitxa de 23 milions, el Madrid va prometre “exercir pressió sobre Rajoy” pel cas de frau fiscal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain