La Vanguardia (Català)

Fiat trasllada producció de Mèxic als Estats Units

-

Fiat Chrysler (FCA) va anunciar ahir que invertirà més de 1.000 milions de dòlars (uns 825 milions d’euros) als Estats Units i traslladar­à la producció de les seves camionetes pesades Ram de Mèxic a Michigan el 2020, la qual cosa crearà 2.500 nous llocs de treball.

El grup va explicar que la inversió i el trasllat de la producció es produeix gràcies a la reforma fiscal aprovada per Washington a finals del 2017. L’anunci va provocar la reacció del president dels Estats Units, Donald Trump, que en un tuit va agrair a la companyia la seva “decisió molt sàvia”. “Chrysler està traslladan­t una enorme planta de Mèxic a Michigan, fent marxa enrere a molts anys amb la tendència oposada. Gràcies, Chrysler, una decisió molt sàvia”, va dir Trump. A més, va considerar que, ara, “els votants de Michigan estan molt contents de votar per Trump/Pence” i va prometre que “molt més vindrà en el futur”.

FCA va declarar que la planta de muntatge de Saltillo (Mèxic) “serà recondicio­nada per produir vehicles comercials futurs per a la seva distribuci­ó global”, encara que no va explicar quins vehicles es muntaran a les instal·lacions mexicanes. FCA també va avançar que donarà una paga extra de 2.000 dòlars als aproximada­ment 60.000 empleats de la companyia als Estats Units, exclosos els directius. “El pagament, que reconeix els empleats pel seu compromís amb l’èxit de la companyia, serà efectuat en el segon trimestre d’aquest any i s’afegirà a qualsevol participac­ió de beneficis i bons de resultats que els empleats poden rebre el 2018”, va dir la companyia. Segons el president d’FCA, Sergio Marchionnn­e, “aquests anuncis reflecteix­en el nostre compromís amb la nostra estructura manufactur­era als EUA”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain