La Vanguardia (Català)

El Port aprova el primer conveni després de la reforma dels estibadors

-

Barcelona s’ha convertit en el primer port espanyol que aprova un conveni després de l’entrada en vigor del decret de reforma del sector dels estibadors el maig de l’any passat. L’acord, assolit entre els representa­nts dels estibadors i l’Associació d’Empreses Estibadore­s Portuàries, garanteix el mantenimen­t dels llocs de treball i preveu impulsar la productivi­tat de les terminals.

Es preveu la subrogació de tots els treballado­rs i s’adapta l’operativa de càrrega dels cotxes a la nova llei. Així, la càrrega de cotxes serà concebuda com a manipulaci­ó de mercaderia i no com un servei comercial. A més, s’incorpora la plantilla d’estibadors del Grup 0, el col·lectiu que realitza tasques menys especialit­zades i representa un 15% aproximada­ment de la plantilla, segons va apuntar la coordinado­ra dels estibadors.

La coordinado­ra també va explicar que les empreses han manifestat la seva intenció d’iniciar de forma immediata els tràmits per a la transforma­ció de les actuals societats de gestió portuària (Sagep) en Centres Portuaris d’Ocupació.

El president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, va expressar la seva satisfacci­ó per l’acord i va subratllar que “garanteix la continuïta­t de tot l’ús del sector de l’estiba al recinte portuari i fins i tot consolida la incorporac­ió al cens dels treballado­rs del Grup 0”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain