La Vanguardia (Català)

Gestors tecnològic­s

La lleidatana Semic factura 52,3 milions el 2017 i dona feina a 245 persones

- BLANCA GISPERT

“Vendre aparells electrònic­s i software és una tasca fàcil, però fer-ne un bon mantenimen­t en el temps no tant. Requereix disposar de personal especialit­zat i de controls remots eficients que poques empreses ofereixen al client”. Óscar López, Álvaro Perera i Xavier Puertas asseguren que, després de 35 anys al sector, l’empresa que van fundar plegats ofereix aquest valor afegit als seus clients.

Aleshores, López, Perera i Puertas eren tres amics que venien del món de l’enginyeria i que van aprofitar l’eclosió de la microinfor­màtica dels anys vuitanta per fundar un negoci enfocat en la digitalitz­ació del departamen­t de comptabili­tat d’empreses. Tot i així, López recorda que de seguida Semic va entrar en altres serveis tecnològic­s perquè els seus clients volien digitalitz­ar més activitats.

Així, Semic es va convertir en un proveïdor global de tecnologie­s, que s’adaptava a la demanda del mercat i a les noves tecnologie­s que arribaven de l’estranger, de la mà de grans proveïdors internacio­nals com IBM, HP, Apple o Microsoft. Amb els anys, la companyia va expandir el seu negoci a través d’oficines a poblacions de la Península, com la Seu d’Urgell, Andorra la Vella, Barcelona, Madrid, Saragossa i Sevilla.

Des dels seus inicis, els fundadors van tenir clar que s’havien de dirigir a petites i mitjanes empreses i defugir grans corporacio­ns i multinacio­nals, on altres competidor­s ja abastien tota la demanda. Però no van renunciar a servir a l’administra­ció pública, on durant aquest temps han aconseguit concursos en el sector de l’educació, la sanitat i l’administra­ció local i autonòmica.

Avui, la companyia té al voltant de 2.000 clients i López assegura que si ha aconseguit aquesta xifra és “gràcies al seu personal i al sistema de gestió intern, que permet controlar i mantenir els més de 17.000 dispositiu­s dels seus clients”. López apunta que l’empresa inverteix al voltant d’1 milió d’euros cada any entre mantenimen­t i producte nou. Recentment, Semic ha llançat serveis d’impressió 3D i de cibersegur­etat.

Amb aquests serveis, la companyia dona feina avui a unes 250 persones. El 2017 va facturar “52,3 milions d’euros”, una xifra que López apunta que ha crescut de forma sostinguda en els darrers anys (43 milions l’any 2016, 39 milions l’any 2015). El director general de Semic explica que els marges del sector en què operen són baixos i que el benefici brut d’explotació de la companyia sol rondar el 3%. De cara als pròxims anys, la companyia espera seguir creixent a la Península al mateix ritme que ho ha fet en els darrers exercicis. “Encara hi ha mercat per abastir i Semic té les eines per aconseguir-ho”, assegura López convençut.

L’empresa dona prioritat a les pimes, però també ha guanyat contractes en l’administra­ció

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Óscar López, director general de Semic a les oficines de la companyia, nascuda fa 35 anys
LLIBERT TEIXIDÓ Óscar López, director general de Semic a les oficines de la companyia, nascuda fa 35 anys

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain