La Vanguardia (Català)

Freddie de Tommaso

CANTANT

- Redacció

El tenor britànic (24) ha obtingut el primer premi de la 55a edició del Concurs Internacio­nal de Cant Tenor Viñas a la final celebrada al Gran Teatre del Liceu. El segon premi va ser per a la soprano espanyola Leonor Bonilla.

El tenor britànic Freddie de Tommaso va obtenir divendres el primer premi de la 55a edició del Concurs Internacio­nal de Cant Tenor Viñas a la final celebrada al Gran Teatre del Liceu. El segon premi va ser per a la soprano espanyola Leonor Bonilla i el tercer ha correspost al sud-coreà Sehoon Moon. No ha estat l’únic sud-coreà, perquè la resta de premis oficials han recaigut en la soprano francesa Anaïs Constans (quart), el contrateno­r sudcoreà Jungkwon Jang (cinquè) i el baríton dels Estats Units Andrew Manea, guanyador del sisè premi.

A la final del Concurs Internacio­nal de Cant Tenor Viñas d’aquest any hi han participat 16 artistes procedents d’una selecció prèvia que es va fer entre 515 cantants de 60 països que van haver de passar per proves eliminatòr­ies a ciutats com Londres, Nova York, París, Milà, Berlín, Beijing, San Francisco, Moscou i Madrid. Un jurat internacio­nal presidit per la directora artística del Liceu, Christina Scheppelma­nn, ha estat l’encarregat d’escollir els premiats entre tots els finalistes.

El concurs es clourà avui precisamen­t al coliseu de la Rambla amb el concert final (18 hores), en què els guanyadors interpreta­ran diverses peces acompanyat­s per l’Orquestra Simfònica del Liceu, dirigida per Sergio Alapont. La presentaci­ó anirà a càrrec de Marcel Gorgori.

La primera part del concert d’aquesta tarda anirà a càrrec de tres dels premis oficials –Anaïs Constans, Jungkwon Jang i Andrew Manea– i de tres dels cantants que aquest any han obtingut premis especials: Inés Ballestero­s, Serena Sáenz i Tommaso Barea.

La segona part del recital la protagonit­zaran els tres principals guanyadors i inclourà peces com O luce di quest’anima (de la Linda di Chamounix de Donizetti) i Me llaman la delicada (de la sarsuela El barber de Sevilla de Giménez), interpreta­des per Leonor Bonilla; A te o cara (de l’òpera I Puritani, de Bellini) i Che gelida manina (de La bohème, de Puccini), interpreta­des per Sehoon Moon, i È il sol dell'anima (del Rigoletto de Verdi), interpreta­da per tots dos. Per acabar, el guanyador de la 55a edició del concurs, Freddie de Tommaso, interpreta­rà È la solita storia del pastore (de L’Arlesiana de Cilea) i Salut, tombeau! (del Roméo et Juliette de Gounod).

En total, el concurs ha atorgat fins a 108.000 euros en premis, 72.000 en els oficials, 16.000 en els especials i uns altres 20.000 en els extraordin­aris.

 ??  ??
 ?? A. BOFILL ?? El tenor Freddie de Tommaso
A. BOFILL El tenor Freddie de Tommaso

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain