La Vanguardia (Català)

L’horror inexplicab­le

-

La violència masclista ha segat la primera vida del 2018 a Tenerife, on una dona de 46 anys ha mort apunyalada per la seva parella, a qui havia denunciat per maltractam­ents.

La violència masclista ha segat la primera vida del 2018. La víctima, apunyalada presumptam­ent per la seva exparella, a qui havia denunciat per maltractam­ents el passat 8 de gener (la denúncia es va arxivar tres dies després), és una dona de 46 anys i nacionalit­at veneçolana que vivia al municipi de Tenerife de Los Reales.

El crim es va perpetrar, segons les primeres informacio­ns, en presència de la neta de la dona, de 9 anys i que havia estat reconeguda com a filla pel suposat homicida per tal d’afavorir els tràmits per la nacionalit­at. L’home, Esteban H.D., de 68 anys i originari de Tenerife, romania ahir a la nit ingressat en un hospital amb pronòstic molt greu després de patir un accident de trànsit quan fugia de l’escenari del crim. Un jutge havia arxivat la denúncia presentada per la víctima dues setmanes enrere, després de celebrar-se un judici ràpid, al considerar que la dona no estava en situació de risc.

El cadàver de Jennifer H.S. va ser trobat passades les nou de la nit de divendres. La policia local va acudir al domicili del presumpte homicida després de rebre trucades de diversos veïns que van escoltar la baralla. Quan els agents van arribar al domicili només van trobar el cos. Ni rastre de l’exparella de la víctima ni de la neta de la dona, de 9 anys. La investigac­ió està ara centrada en la reconstruc­ció dels fets. Les primeres informacio­ns apunten que el presumpte homicida va apunyalar repetides vegades (el cadàver presentari­a quatre ferides d’arma blanca) la seva excompanya, que feia uns mesos havia trencat la relació i divendres va anar al veure l’home per tancar assumptes relacionat­s amb aquella ruptura.

Es desconeix si l’escena va ser presenciad­a per la neta de la dona, que sí que se sap que era en aquell domicili. El que va passar després del crim tampoc queda clar. Mentre algunes fonts apunten que l’ho- me va deixar la nena a casa d’un conegut en Puerto de la Cruz, altres informacio­ns asseguren que la menor va escapar de la casa i va córrer fins al domicili d’uns familiars per demanar ajuda.

Poc després del crim, la Guàrdia Civil va detectar el vehicle del sospitós circulant per l’autopista del nord de Tenerife. Es va iniciar una persecució que va acabar quan el presumpte homicida va fer una maniobra estranya i es va estavellar contra un altre vehicle, els dos ocupants del qual van resultar amb ferides lleus. El cotxe del sospitós va fer diverses voltes de campana. L’home va quedar atrapat entre un garbuix de ferros i una vegada rescatat va ser traslladat a un hospital, en el qual romania ahir amb pronòstic molt greu.

El subdelegat del Govern a Santa Cruz de Tenerife, Guillermo Díaz Guerra, va confirmar ahir l’existència d’una denúncia, presentada el 8 de gener passat, de Jennifer contra la seva exparella per violència masclista. La dona va assegurar que havia estat agredida verbalment, però va declinar, segons aquesta versió oficial, l’adopció de mesures de protecció. El dia 17 de gener, la Policia Nacional es va posar en contacte amb la víctima per preguntarl­i com es trobava i si s’havien repetit aquestes agressions verbals, davant la qual cosa la dona va manifestar estar tranquil·la, segons Europa Press.

La víctima va interposar una denúncia per maltractam­ents el 8 de gener i el jutge la va arxivar dies després

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain