La Vanguardia (Català)

ELS SEUS ACTES I PARAULES

-

Agost 2012

Assegura que Obama ha nascut a Kènia i que el certificat de naixement és fals. Encara avui no ha reconegut que Obama és ciutadà dels Estats Units.

Juny 2015

Discurs en què anuncia la seva candidatur­a a la presidènci­a. Atac als mexicans: “Porten drogues, crim. Són violadors. I alguns, crec, són bona gent”.

Desembre 2015

Ordena el “tancament total i complet de les fronteres als musulmans”, fins i tot als residents legals que en aquell moment estan fora del país.

Juliol 2016

Khizr Khan, pare d’un soldat d’origen pakistanès mort a l’Afganistan, critica Trump a la convenció demòcrata al costat de la seva dona, que duu vel. Trump acusa la senyora de no parlar perquè l’islam l’hi prohibeix.

Juny 2017

Quan es refereix a 15.000 immigrants haitians nouvinguts als EUA: “Tots tenen la sida”. Quan parla de 40.000 immigrants nigerians: “No tornaran mai a les seves cabanyes”.

Juliol 2017

A Long Island, en un acte amb policies que s’enfronten a la

mara Salvatruch­a, grup criminal de joves hispans, Trump els diu: “No sigueu massa amables amb aquesta gent”. Els demana que siguin durs i els reconeix que les lleis que protegeixe­n els detinguts estan fetes en contra de la policia.

Agost 2017

Arran dels incidents xenòfobs a la ciutat de Charlottes­ville va dir que “hi ha bona gent” tant entre els manifestan­ts pacífics i antisuprem­acistes com en els grups xenòfobs de nacionalis­tes blancs que protestave­n.

Setembre 2017

Missatge als propietari­s de la NFL arran dels jugadors negres que posen un genoll a terra quan senten l’himne abans dels partits: “Traieu aquest fill de puta del camp ara. Fora! Està acomiadat!”.

Octubre 2017

Truca a la vídua d’un soldat negre caigut en combat a Níger, però no en recorda el nom. La vídua ho explica compungida i Trump l’acusa de mentir.

Novembre 2017

En una trobada amb un grup de navahos, veterans de la Segona Guerra Mundial, es burla d’una senadora demòcrata dient que és una Pocahontas.

Gener 2018

En una reunió a la Casa Blanca diu que no vol més immigrants de “països de merda” referint-se a Haití, el Salvador i els estats africans.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain