La Vanguardia (Català)

El PDECat manté l’hegemonia municipal amb el relleu a l’ACM

- Barcelona

El PDECat manté el control de la principal associació municipali­sta de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis (ACM), i amb això l’hegemonia al capdavant del món local, després del relleu a la presidènci­a de l’entitat que es va dur a terme ahir. David Saldoni, alcalde de Sallent i fins fa poc membre de la direcció executiva del partit, va substituir en el càrrec Miquel Buch, que l’ocupava des de l’any 2011, i ho va fer amb una reivindica­ció del paper dels ajuntament­s com a “espina dorsal de l’entramat institucio­nal del país”.

El nou president de l’ACM va apostar, de fet, per un mandat continuist­a en relació amb el del fins al mes de desembre alcalde de Premià de Mar, caracterit­zat pel suport de l’associació al procés sobiranist­a i que li ha costat ser investigat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pel suport a l’1-O, a partir d’una querella de la Fiscalia. David Saldoni, en aquesta línia, va posar l’entitat al “servei del país” per capgirar l’anòmala situació política en què es troba i es va comprometr­e a treballar per la dignitat de les institucio­ns catalanes i a canalitzar els “anhels de llibertat” de la ciutadania davant el 155. “No hi haurà 155 que aturi els anhels de llibertat d’un poble pacífic i democràtic”, va advertir en el seu primer discurs després de ser nomenat president en l’assemblea de l’entitat celebrada a Cardona. Una assemblea en què es va projectar un missatge gravat de Carles Puigdemont en el qual assegura que compta amb el municipali­sme per fer de Catalunya “un país millor” i en què hi va haver la presència del nou president del Parlament, Roger Torrent, en un dels seus primers actes institucio­nals després de la seva designació.

El relleu al capdavant de l’ACM permet al PDECat mantenir intacta la seva posició dins del mapa municipal de Catalunya, que és precisamen­t una de les cartes que té intenció de jugar amb vista a les eleccions locals del 2019, que en realitat ja ha començat a preparar amb l’objectiu de conservar el primer lloc assolit el 2015.

El nou president, l’alcalde de Sallent, reivindica el paper dels ajuntament­s per fer front al 155

 ?? JORDI PUJOLAR / ACN ?? David Saldoni, alcalde de Sallent, va ser elegit ahir president de l’ACM
JORDI PUJOLAR / ACN David Saldoni, alcalde de Sallent, va ser elegit ahir president de l’ACM

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain