La Vanguardia (Català)

Estalviar aigua a la llar

-

Amb uns pantans en hores baixes per estrès hídric i amb unes expectativ­es de poder-los omplir poc optimistes, ha arribat l’hora d’ evitar un malbaratam­ent d’aigua que té uns clars efectes adversos tant en l’àmbit mediambien­tal com econòmic.

Incentivar sistemes de reaprofita­ment d’aigües grises perquè tinguin una vida renovada reconverti­nt-les en negres, és a dir, reutilitza­r per exemple l’aigua de la dutxa perquè pugui realitzar una última gran missió d’ arrossegam­ent en el sanitari abans de

desembocar al claveguera­m, seria al meu entendre una solució òptima.

Hi ha, no obstant, petits gestos quotidians. Un exemple seria reconduir dins d’una galleda l’aigua freda que la majoria deixa anar impol·luta pel desguàs en espera que n’arribi d’altra a una temperatur­a tropical que permeti que la dutxa sigui un plaer i no un suplici. Aquesta aigua es pot fer servir tant per a la descàrrega del sanitari com per a altres usos domèstics. Reaprofita­r l’aigua de rentar la fruita o els vegetals li pot donar també una segona vida dins la llar per al reg de plantes.

Fa temps que he implementa­t aquests dos senzills sistemes d’estalvi, i la veritat es que el consum a casa ha baixat de manera notable, motiu pel qual crec oportú informar-ne.

MARTÍ GASSIOT

Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain