La Vanguardia (Català)

Tibantor entre BComú i els partidaris del tramvia

Prop d’un miler de persones marxen per la Diagonal per demanar la unió del Trambesòs i del Trambaix

- LUIS BENVENUTY Barcelona

Prop de 1.000 persones partidàrie­s d’unir les dues línies del tramvia per la Diagonal es van trobar ahir a l’avinguda. Van demanar a les forces polítiques que posin fi al desacord que frena la realitzaci­ó d’aquest projecte. A la manifestac­ió també hi van anar diversos edils del govern d’Ada Colau. Però la sintonia entre uns i altres no és ara la de fa uns quants dies. A alguns dels manifestan­ts no els va fer gràcia que Colau acordés amb el PDECat eliminar de la seva proposta pressupost­ària una partida de 400.000 euros per elaborar estudis sobre aquesta infraestru­ctura. “Ells sabran per què ho han fet –va dir una de les portaveus de la protesta–, pregunti’ls les seves raons”, va afegir amb referència als regidors comuns.

El de presidènci­a, Eloi Badia; el d’Habitatge, Josep Maria Montaner, i la de Mobilitat, Mercedes Vidal, van assenyalar que anaven a la manifestac­ió a títol personal, que no volien robar el protagonis­me a la gent, que estaven allà com havien estat en tantes concentrac­ions a favor del transport públic els últims anys. No es tracta ni molt menys d’un divorci. La protesta, que va partir simultània­ment des de Glòries i Francesc Macià per trobar-se a l’altura del passeig de Sant Joan, convocada per unes 30 entitats, entre les quals l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, les federacion­s d’associacio­ns veïnals del Baix Llobregat, Barcelona i Badalona, UGT i CC.OO., es va desenvolup­ar en un ambient festiu.

Però expression­s sentides aquests dies com “benvinguts a la Colauvergè­ncia” fan molt de mal en aquests ambients. Altres portaveus de la mobilitzac­ió van destacar que aquests 400.000 euros es podran incloure en els comptes amb una senzilla modificaci­ó pressupost­ària. “Tots poden estar tranquils –sí que es va avenir a declarar la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz–. El govern municipal no renuncia al tramvia. El tindrem quan tinguem suport polític suficient. Ara tenim el del PSC”. També van acudir l’alcaldessa de Badalona i l’alcalde de Sant Joan d’Espí. Sanz va fer una crida a ERC i la CUP. “S’han de definir”. Peró el polític que va semblar que s’ho passava millor va ser el regidor socialista Daniel Mòdol, que sí que es va enfundar l’armilla de la protesta. “Els comuns estan avergonyit­s. Vaig pensar que em trobaria Colau amb Trias”.

El govern municipal torna a impel·lir els regidors d’ERC a donar suport al seu projecte

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? La marxa va transcórre­r en un ambient molt festiu
ANA JIMÉNEZ La marxa va transcórre­r en un ambient molt festiu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain