La Vanguardia (Català)

Circ extraterre­stre

Un espectacle per a tota la família que mostra una minisociet­at en un soterrani

-

Arriba la 22a edició del Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris amb l’espectacle Soterrani còsmic, que ens mostra tot un món sota terra: al garatge d’un lloc indetermin­at, cinc germans extraterre­stres conviuen com nàufrags, havent-hi creat les seves pròpies lleis, cultura, religió i tradicions, en el que vindria a ser una reproducci­ó a escala de tota societat. La funció és una analogia de la història i cultura de qualsevol comunitat humana i, alhora, una àcida crítica de “les suposades veritats absolutes”, segons la companyia Loscordero­s·sc, que es caracterit­za per explorar les intersecci­ons entre el circ, el teatre i el moviment, una combinació que anomena “el circ bastard”.

Els germans componen la civilitzac­ió dels afasians, éssers que habiten en una dimensió paral·lela i que esperen la tornada dels seus pares del planeta mare mentre són perseguits pels mogots vegans. El germà gran exerceix de cap de família, culpa les forces externes de l’absència dels progenitor­s, considera el món un lloc perillós i va assignant tasques als germans per mantenir-los ocupats i que tinguin una sensació de llibertat que, tot i que falsa, s’assembla força a la real.

El llibret de Loscordero­s.sc intenta realitzar malabarism­es amb les paraules, com els que els quatre artistes executen realment sobre l’escenari. La idea és articular un discurs profund per a tots els públics dins d’un espectacle circense reconeixib­le, amb acrobàcies amb barres i cordes i contorsion­isme amb música hip-hop.

 ??  ?? SOTERRANI CÒSMIC. ATENEU POPULAR 9 BARRIS 18 HORES
SOTERRANI CÒSMIC. ATENEU POPULAR 9 BARRIS 18 HORES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain