La Vanguardia (Català)

El nou servei de Djokovic

El serbi canvia el moviment quan treu per evitar que li faci mal el colze lesionat

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Sis mesos fora de les pistes donen per a molt. Sobretot, per pensar. Novak Djokovic (30 anys) tenia el colze fet pols i havia de trobar solucions amb urgència. Si en algun moment pateix molt aquesta part del cos d’un tennista és amb el servei. Si continuava fent-ho tot igual, era molt possible que se li reproduís la lesió que el va enviar a casa durant mig any. Per això el serbi es va reunir amb els seus assessors, amb el seu entrenador, Andre Agassi, i amb un dels seus nous col·laboradors, Radek Stepanek, i van arribar a la conclusió que el servei de Djokovic havia de canviar per un tema físic. Calia prendre precaucion­s i van posar fil a l’agulla. El seu moviment és ara més curt, més ràpid i el colze va més amunt. “He hagut de canviar coses a causa de la meva lesió. Necessitav­a temps per acostumar-me a aquests canvis. Estic satisfet amb el nou gest. Les modificaci­ons a la rotació, l’elevació del colze i petits ajustos tècnics crec que a la llarga em permetran ser més eficient en la pista. Sento que gasto menys energia”, va explicar un esperançat Nole. Per extremar la cura de la seva articulaci­ó, el serbi també ha contractat el fisioterap­euta argentí Ulises Badio, un expert en medicina xinesa, que ha treballat amb el jugador la biomecànic­a del seu braç afectat (el dret).

Mentre es va adaptant a la seva nova manera de treure, Djokovic, que juga amb una protecció, va superant rondes i ja es troba a vuitens de final de l’Open d’Austràlia després de batre ahir el barceloní Albert Ramos per 6-2, 6-3 i 6-3 en 2 hores i 21 minuts.

“No ha estat gens fàcil, he hagut de guanyar-me els punts perquè ell ha tornat moltes pilotes, però estic content amb el meu nivell de joc. Lògicament les expectativ­es, de moment, són unes altres perquè feia molt de temps que no jugava, abans d’aquest torneig. No m’he enfrontat mai a una situació així. És per això que estic obligat a ser molt cautelós amb el que passa dia a dia, dedicar-me al meu cos i a entrenar”, va declarar l’ex-número 1 del món.

Al balcànic se’l veu agafant ritme. Funciona amb un punt de prudència, sense deixar-se anar i amb una certa irregulari­tat, però va a més. Durant el partit va donar l’ensurt quan va demanar assistènci­a mèdica al principi del segon set. No es tractava del colze, sinó d’un dolor a la zona lumbar i al maluc. Va estar una estona coixejant, encara que Djokovic sempre ha tingut fama d’exagerar els seus problemes durant els matxs. Es va refer

L’EXPLICACIÓ “He modificat la rotació i aixeco més el colze, sento que gasto menys energia”, diu Nole, que ja és a vuitens

i va continuar dominant el partit.

Djokovic, que ha guanyat sis vegades el títol a Melbourne, no ha estat mai un bombarder d’aquells que fan del servei la seva forma de vida, però es nota que encara no ha agafat la velocitat de creuer quan treu. Contra Ramos amb prou feines va connectar dos aces i va tenir problemes amb el segon servei, amb què només va guanyar la meitat dels punts.

En el còmput del torneig ha aconseguit 11 aces en tres partits i ha comès 15 dobles faltes. En aquest capítol, com en general, encara es troba lluny del seu màxim nivell. La millora només l’hi donarà el pas dels partits.

Ara s’enfrontarà a vuitens de final amb el sud-coreà Chung Hyeon, que va sorprendre en cinc mànegues el cap de sèrie número 4, l’alemany Alexander Zverev, que es converteix en un autèntic flam en els tornejos del Grand Slam. Al contrari que el suïs Roger Federer, que no va tenir problemes excessius per superar en tres sets un altre veterà com Richard Gasquet. En aquests terrenys l’experiènci­a sempre és un grau.

 ?? SCOTT BARBOUR / GETTY ?? Novak Djokovic connectant un servei contra Albert Ramos
SCOTT BARBOUR / GETTY Novak Djokovic connectant un servei contra Albert Ramos

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain