La Vanguardia (Català)

La remuneraci­ó dels banquers de Wall Street torna a nivells precrisi

- Redacció

Jamie Dimon, el màxim executiu de JP Morgan, haurà cobrat el 2017 uns 29,5 milions de dòlars (24,1 milions d’euros). Això suposa un increment del 5,4% respecte de l’exercici anterior. El salari base és d’1,5 milions d’euros: la resta són accions i stock options. El banquer torna, doncs, als nivells retributiu­s de l’etapa anterior a l’esclat de la crisi financera. Per a ell és la segona millor paga des que ocupa el comandamen­t de l’entitat financera (2005).

Segons informava l’agència Reuters, gràcies a la recuperaci­ó econòmica la remuneraci­ó dels banquers de Wall Street ha repuntat un 10% de mitjana si es compara amb el 2016.

Hi ha excepcions, però són a l’alça. Com, per exemple, la de James Gorman, de Morgan Stanley. L’any passat la seva retribució es va disparar un 20% fins a superar els 16 milions d’euros, la més gran dels últims vuit anys. Aquesta generosita­t s’explica pel bon comportame­nt borsari del sector bancari. De fet, just aquesta setmana Morgan Stanley ha superat Goldman Sachs en capitalitz­ació borsària per primera vegada en una dècada.

De fet és tot el sector el que destapa el xampany, amb una revaloritz­ació de l’ordre del 20% a Wall Street. Si no hagués estat per la reforma fiscal de Donald Trump, que devalua els crèdits fiscals diferits als balanços, la festa hauria estat, fins i tot, encara més gran.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain