La Vanguardia (Català)

Cúmul d’errors

Espanya torna a caure i es complica l’accés a les semifinals

- BARCELONA Redacció

Un pèssim inici de la segona part va provocar la segona derrota d’Espanya en el Campionat d’Europa, tot i que les sensacions que va deixar l’equip de Jordi Ribera van ser molt pitjors que en el partit contra Dinamarca. Després d’un primer temps molt igualat (12-13), el partit es va obrir amb un parcial de 0-4 a partir del 15-16 que va donar pas a una fase d’absolut descontrol dels hispans, que van donar totes les facilitats a Eslovènia. El conjunt de Veselin Vujovic, que va situar a la porteria el debutant Kastelic –molt encertat–, va jugar els seus millors minuts per distanciar-se fins al 18-25 (minut 45) que gairebé els va garantir la victòria. Malgrat la decepció, Espanya serà semifinali­sta si avui aconseguei­x vèncer Alemanya, atès el triple empat a quatre punts entre aquestes dues seleccions i la República Txeca, que ahir a la nit va vèncer Macedònia després d’anar gran part del partit perdent (24-25).

“No hem estat nosaltres”, va resumir Sarmiento als micròfons de Teledeport­e. El central tenia raó, perquè Espanya no va tenir res a veure amb el bloc que havia escombrat Macedònia. Potser perquè Pérez de Vargas aquesta vegada no va ser un mur a la porteria, potser per la seva falta d’intensitat i caràcter en el segon temps, quan va enterrar totes les seves opcions. Abans, el partit havia estat molt igualat i al 2-5 els espanyols van respondre amb un parcial de 6-1 que els va donar la iniciativa en la millor fase de Solé, autor de quatre gols abans del descans (12-13). Ribera se la va jugar situant Corrales a la porteria en la represa, però tot va anar pitjor. Marguc (5, 3p), Blagotinse­k (4) i Mackovsek (4) van fer molt de mal i Eslovènia va portar el partit a l’escenari que volia, amb molt de contacte físic i joc molt veloç. A més, actuava sense nervis perquè les seves possibilit­ats d’arribar a semifinals era mínimes, mentre que els espanyols van notar en excés la responsabi­litat. Avui, a partir de les 20.30 hores, tancaran la segona fase en el partit contra Alemanya.

Espanya: Pérez de Vargas, Solé (6, 1 p), Gurbindo (1), Sarmiento (1), Cañellas (1), Rivera (3, 1p), Aginagalde (1); Corrales (p.s.), Balaguer (0), A. Dujshebaev (2), Entrerríos (3), Morros (1), D. Dujshebaev (1), Ariño (1), Guardiola (1) i Figueras (4).