La Vanguardia (Català)

El Leganés fa fora de la Copa el Madrid al Bernabeu

El conjunt blanc es desploma i el Leganés l’elimina al Bernabeu

- Madrid CARLOS NOVO

Un pèssim Madrid va consumar un altre dels seus disbarats històrics a la Copa, eliminat al Bernabeu pel modest Leganés després d’haver guanyat l’anada per la mínima a Butarque. La segona unitat va confirmar el seu catastròfi­c estat de forma i va retratar el desgovern en què té sumit l’equip Zinédine Zidane, que sembla entossudit que l’acomiadin en un viatge sense precedents des de l’olimp als inferns en menys d’un any.

El pitjor que es pot dir del Madrid és que el Leganés va ser clarament millor en els dos partits. Al Bernabeu no es va arronsar i es va imposar per ganes, perquè s’ho va creure des del primer moment davant un rival que va sortir desmotivat i a veure-les venir. Amb la incorporac­ió de Benzema tot just sortit de la seva misteriosa lesió i de Sergio Ramos, ben bé el mateix, la resta dels que van jugar han assumit durant tota la temporada la seva condició de reserves sense pal·liatius. Tret de Nacho, que sol complir, la resta sembla lluny del nivell que se li ha d’exigir a un futbolista del Madrid. Al pou en què han caigut fins i tot gent de la qualitat de Marco Asensio o Isco, dos dels talents més grans del futbol espanyol, ara mateix perduts.

El partit de cap a cap va ser una festa per al Leganés i una tortura per al Madrid. Davant un Bernabeu mig buit, el joc dels blancs va ser pla, sense gràcia, sense ànima. De seguida es va veure que el Leganés s’ho agafava molt més de debò. Ben plantat al camp, l’equip de Garitano mossegava, lluitava per cada pilota com si fos l’última. Al minut cinc ja va poder avançar-se al marcador amb un llançament al pal de Beauvue.

El gol visitant es pressentia i va arribar quan s’havia jugat mitja hora en la típica acció d’un conjunt distret. Achraf, un complet desastre tota la nit –el pitjor del Madrid, i

és posar el llistó molt alt–, va cedir cap enrere a Nacho. El central d’Alcalá sol ser fiable gairebé sempre, però ahir a la nit no va estar atent i va deixar passar la pilota, que li va arribar a Eraso. El volant la va clavar a l’escaire de Casilla amb un xut esplèndid.

Ni tan sols amb el gol en contra el Madrid es va espavilar gaire, i va arribar al descans sense haver xutat ni una sola vegada entre els tres pals del Lega.

La segona part va dibuixar d’inici una tornada a la suposada normalitat. El Madrid va empatar quan havia passat un minut en una bona passada de Lucas Vázquez que va deixar Benzema davant Champagne, a qui va batre d’una suau vaselina.

Amb l’eliminatòr­ia una altra vegada a favor el Madrid es va deixar anar. El Leganés va recuperar el comandamen­t del joc i no va trigar a tornar a marcar després del servei d’un córner en el qual Gabriel es va imposar en el salt a Theo, un altre jugador que està per tirar-lo als lleons, irreconeix­ible després de la seva bona temporada a l’Alabès.

L’1-2 va despertar Zidane, que va introduir Modric i Carvajal. Després, Borja Mayoral per Isco. L’últim canvi va ser xiulat pel Bernabeu, que va entendre que el malagueny no era l’home a substituir.

Amb la força de la desesperac­ió el Madrid va pressionar en l’últim quart d’hora, en què va tancar el Leganés a l’àrea. Els de Garitano es van defensar amb dents i ungles i el Madrid va estar a prop de marcar. Benzema va tenir una rematada franca, però li va sortir molt centrada i la va aturar el porter. Un cop de cap de Borja Mayoral se’n va anar fora per molt poc.

El final del partit va ser agònic per a tots dos. El Madrid servia córners i més córners, però era presa dels nervis i les imprecisio­ns. No va tenir mai una oportunita­t realment clara. Bale, l’home més en forma de la plantilla, estava fora de la convocatòr­ia. Cristiano igual. I no cal ni esmentar els Morata, James i d’altres.

Les rotacions d’aquest any van pel camí de ser la tomba del Madrid en una de les temporades més negres que es recorden. Bé és veritat que la Copa sempre ha estat una competició poc apreciada pel club, però aquest any semblava el torneig més assequible on aferrar-se. Queda la Champions i esperar guanyar el PSG quan no ha estat capaç de fer-ho amb el Fuenlabrad­a, el Numància o el Leganés. Incert futur per a Zidane i companyia.

SUPLENTS ENFONSATS La segona unitat madridista va confirmar el seu catastròfi­c estat de forma XIULETS A ZIDANE El Bernabeu va xiular amb força el canvi de Mayoral per Isco en l’últim quart d’hora

?? JAVIER SORIANO / AFP ?? Els jugadors del Leganés celebren un gol en presència de Sergio Ramos, ahir a la nit en el Bernabeu
JAVIER SORIANO / AFP Els jugadors del Leganés celebren un gol en presència de Sergio Ramos, ahir a la nit en el Bernabeu