La Vanguardia (Català)

Cita al Dorchester

- Màrius Carol

EL diari Financial Times va denunciar ahir a la seva portada que el sopar benèfic que se celebra anualment a l’hotel The Dorchester a fi de recaptar fons per als nens desfavorit­s, que organitza el Presidents Club, va ser un escàndol de tals dimensions que ha arribat al Parlament britànic. Aquest acte solidari es du a terme des del 1985 i ha estat qualificat com “la principal cita de l’agenda social londinenca”. Aquesta vegada va reunir 360 homes, tot ells empresaris, financers i polítics. No hi havia ni una sola dama entre els executius reunits, però sí 130 dones contractad­es com a hostesses, que havien d’anar vestides de negre i amb sabates de taló d’agulla.

El sopar al ballroom d’aquest luxós i respectabl­e hotel de Mayfair –no oblidem que aquí hi va sopar la reina Elisabet amb el duc d’Edimburg, la nit abans de l’enllaç– va congregar moltes cares conegudes. La vetllada va permetre recaptar més de dos milions de lliures esterlines entre el preu de les invitacion­s per a l’àpat i la subhasta d’experiènci­es úniques per a gent que ho té tot (o gairebé) en la vida. De quina mena d’experiènci­es parlem? Doncs d’un dinar amb el ministre Boris Johnson al restaurant espanyol Cambio de Tercio, d’una operació de cirurgia estètica “per a l’esposa” (sic) en la coneguda clínica del doctor Yannis Alexandrid­es o d’una nit especial en un elegant club de striptease.

A mesura que el xampany corria, la nit va començar a complicar-se. Segons el Financial Times, hi va haver grapejos, comentaris lascius i proposicio­ns deshoneste­s a dojo. I fins i tot s’esmenten casos impresenta­bles, com el d’un directiu que va mostrar el seu sexe públicamen­t a una de les hostesses o el d’un altre pesat que insistia a una de les joves perquè es tragués el tanga i ballés damunt la taula. La qüestió va ser abordada d’urgència per la presidenta de la comissió d’Igualtat del Parlament. La caritat no pot ser un xec en blanc per treure el pitjor de cadascú.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain