La Vanguardia (Català)

Més feina a Seat

- ECONOMIA

El fabricant d’automòbils establert a Martorell incorporar­à 115 nous empleats fixos per fer front a les necessitat­s de la línia de producció de l’Ibiza i de l’Arona, en què incrementa­rà torns de treball.

La firma de Martorell fa indefinits contractes d’ETT

L’augment de la producció a la planta de Martorell de Seat, com a conseqüènc­ia de la fabricació de nous models, propiciarà la incorporac­ió de 115 nous llocs de treball fixos a la plantilla de la firma automobilí­stica. Aquest personal, que fins ara tenia contracte en empreses de treball temporal, passarà a dependre directamen­t de la companyia amb caràcter indefinit a partir del 5 de febrer. El reforç, segons va informar l’empresa ahir, se suma al de 150 treballado­rs més efectuat el passat 8 el gener, de manera que l’increment en el present exercici ascendeix a 265 llocs de treball.

L’increment de la plantilla es deu principalm­ent a les necessitat­s de la línia de producció de l’Ibiza i de l’Arona, tots dos fabricats sobre la plataforma MQB-A0 del grup Volkswagen, que Seat va posar en marxa l’any passat. La cinquena generació del primer model, llançada al mercat l’estiu passat, i l’estrena del segon, a la venda des de la tardor, han incrementa­t l’activitat. Per respondreh­i, la companyia, en paral·lel a aquestes contractac­ions, establirà torns addicional­s en cap de setmana el 2018. Així, la línia 2, la del León, el model més venut de la marca, treballarà els dissabtes 27 de gener i 10 i 17 de febrer.

“Amb aquestes incorporac­ions mantenim el nostre compromís amb els sindicats majoritari­s de sumar a la plantilla tots els profession­als necessaris per assolir els volums de producció previstos”, va destacar Xavier Ros, vicepresid­ent de recursos humans de la companyia, que no descarta contractar més personal “si les necessitat­s de producció ho requereixe­n”.

Amb els augments acabats de tancar, la plantilla de Seat manté la línia ascendent dels últims anys. El 2017 va incorporar 185 treballado­rs i 75 joves que van iniciar estudis a l’escola d’aprenents de la companyia. Des del 2015, la firma automobilí­stica ha guanyat 470 llocs de treball. Al tancament de l’any passat comptava amb 14.672 empleats directes.

 ?? MANÉ ESPINOSA / ARXIU ?? Una de les línies de producció de la planta
MANÉ ESPINOSA / ARXIU Una de les línies de producció de la planta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain