La Vanguardia (Català)

L’EI ataca Save the Children a l’Afganistan i causa cinc morts

-

L’organitzac­ió terrorista Estat Islàmic (EI) va llançar ahir un atac a una seu de l’oenagé Save the Children a la ciutat afganesa de Jalalabad. Durant l’atac, es van produir cinc víctimes mortals i 26 ferits. Durant el violent xoc, que va durar gairebé 10 hores, es van produir també les baixes dels cinc gihadistes que van participar en l’atemptat.

L’EI envia un missatge amenaçador totes l’organitzac­ions humanitàri­es a les quals considera actors d’occident i, per tant, una influència negativa, segons les seves creences. De fet, en un comunicat de reivindica­ció de l’atemptat, l’EI va afirmar que l’“operació de martiri” tenia per objectiu dues institucio­ns estrangere­s, una britànica i una sueca, a més d’un organisme governamen­tal afganès.

L’atac va començar amb l’explosió d’un cotxe bomba a l’altura de l’edifici seu de l’oenagé. En l’explosió va morir el conductor del cotxe. Després es va iniciar un assalt i la ràpida intervenci­ó de les forces de seguretat afganesa. Pel que sembla, els quatre terroriste­s restants van poder ser empesos amb foc d’assetjamen­t cap a la zona alta de l’edifici, mentre que la majoria del personal aconseguia ser evacuat pels equips policials, una cosa que va evitar que el nombre de morts fos molt més gran. Les víctimes mortals durant l’atac van ser dos empleats, un guàrdia de seguretat, un civil que va coincidir a la zona quan es va iniciar l’assalt i un membre de les forces de seguretat afganeses, segons el portaveu del governador de la província de Nangarhar, Attaullah Khogyanai, que cita Efe.

L’atac ha provocat un repudi general en l’àmbit internacio­nal, inclòs el del Govern espanyol a través de la ministra de Salut, Dolors Montserrat.

Aquest és el segon atac contra civils en cinc dies a l’Afganistan, després que dissabte passat els talibans assaltessi­n l’hotel Interconti­nental de Kabul causant una vintena de morts.

 ?? NOORULLAH SHIRZADA / AFP ?? Un membre de la seguretat afganesa, després de l’atac a Jalalabad
NOORULLAH SHIRZADA / AFP Un membre de la seguretat afganesa, després de l’atac a Jalalabad

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain