La Vanguardia (Català)

El jutge de l’1-O imputa dos alts càrrecs de Governació i del CTTI

- TONI MUÑOZ Barcelona

El jutge que investiga els preparatiu­s i l’execució del referèndum de l’1 d’octubre ha imputat quatre persones més: un ex-alt càrrec de la Conselleri­a de Governació i un tècnic adscrit al departamen­t, el director del Centre de Tecnologie­s i Telecomuni­cacions de la Informació (CTTI) i un treballado­r del mateix organisme.

Les investigac­ions que dirigeix el jutjat d’instrucció 13 de Barcelona pretén esbrinar el finançamen­t, l’estructura i la logística que es van utilitzar per dur a terme la votació. En la causa ja s’acumulen una vintena d’imputats i des d’ahir hi figura el nom de Jordi Cabrafiga, que integrava el nucli dur de l’última campanya electoral de JxCat i que anteriorme­nt va exercir com a cap de gabinet de la Conselleri­a de Governació, sota la direcció de Meritxell Borràs. Cabrafiga va tenir un paper essencial en els preparatiu­s del referèndum, ja que seva va ser la responsabi­litat de supervisar el projecte del web Referendum.cat. De fet, en el sumari consten unes converses intervingu­des en un xat en què es veuen els esforços dels alts càrrecs del Govern per mantenir vives les pàgines web de la votació. Cabrafiga va demanar a un càrrec d’Economia que li enviés els missatges a un telèfon “net, amb una SIM nova i sense rastrejar”.

El jutge també ha citat com a imputat el director del CTTI, Valentín Arroyo. Aquest organisme, que depèn de la Generalita­t, havia de bloquejar temporalme­nt les seves funcions de consulta de dades

Jordi Cabrafiga, que va participar en la campanya de JxCat, supervisav­a un web del referèndum

abans de l’1-O perquè no poguessin ser traslladad­es a cap altra aplicació per ser utilitzada durant la celebració del referèndum. Aquests alts càrrecs, juntament amb dos treballado­rs, estan citats el proper 9 de febrer.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain