La Vanguardia (Català)

Festa d’heretges

Una “festassa-concert” per presentar la novel·la ‘Els romanents’, de Víctor García Tur

- BARCELONA Redacció

La invitació, per al públic en general, fa: “Celebració de l’eucaristia amb motiu de la novel·la curta Els romanents (Empúries, 2018), de Víctor García Tur. Amb la participac­ió ritual de Laura Llaneli, Kymm Coveney i el col·lectiu Juan de Madre”. Al final hi diu: “Dress code: veniu de negre”.

L’obra Els romanents o brevíssima relació d’heretges, de García Tur (Barcelona, 1981), va guanyar fa uns mesos el 37è premi de novel·la curta Just Manuel Casero, que atorga la Llibreria 22 de Girona. El seu llançament al públic barceloní es duu a terme avui a la llibreria Calders, e nun esdevenime­nt anunciat coma“concert presentaci­ó-fes tassa ”. Més enllà de les actuacions, es parlarà del llibre, que neix d’un enigma que va obsessiona­r l’autor: “Als 20 anys em vaig començar a preguntar què passaria el dia que madurés i deixés d’entendre els joves”. Així, la combinació de tres veus –una mare, un fill i uns assajos– conforma una història d’ideals perduts i passions juvenils, amb un rerefons històric que ho relaciona tot amb diverses heretgies i revoltes de l’edat mitjana. Els personatge­s són la mare, que conviu amb P, el pare, i amb F, el fill, en una urbanitzac­ió, i que va observant, descrivint i analitzant les obsessions del noi... cada vegada més estrambòti­ques i radicals, a partir de l’evolució de l’adolescent de 17 anys i del que escriu ell al seu diari.

García Tur és autor del llibre de contes Twistansch­auung (2009) i de la novel·la Els ocells. Els seus teloners són Laura Lanelli, artista musical; Kymm Coveney, poeta, escriptora i traductora, i els Juan d eM ad re, col·lectiu artístic multi disciplina­ri. La cosa promet.

 ??  ?? ELS ROMANENTS. LLIBRERIA CALDERS. 19.30 HORES
ELS ROMANENTS. LLIBRERIA CALDERS. 19.30 HORES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain