La Vanguardia (Català)

Derbi decisiu

El Barça té ganes de rescabalar-se de l’anada contra un Espanyol il·lusionat

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

El Barça busca aixecar l’1-0 de l’anada i l’Espanyol, rendibilit­zar-lo. Els blaugrana tenen ganes de revenja després de la derrota de Cornellà i els blanc-i-blaus buscaran una classifica­ció que no aconseguei­xen contra els blaugrana des del 1961. Arriba el derbi més emocionant dels que s’han disputat en terreny barcelonis­ta les últimes temporades i també el partit de més importànci­a dels que ha hagut d’afrontar el Barcelona al seu estadi des del setembre. Perquè és un enfrontame­nt sense xarxa i perquè al davant hi ha un Espanyol que somia escriure un capítol que seria fantàstic per als seus seguidors. Per tot això se n’espera una entrada més bona que en partits anteriors a l’estadi, malgrat l’hora tardana. Per intentar animar la presència de públic el Barcelona ha distribuït per la ciutat cartells publicitar­is amb el lema, en anglès, “This derby is decisive”.

Es tracta d’un matx atapeït d’al·licients perquè el revés a l’anada va coure entre els pesos pesants del vestidor blaugrana, perquè l’Espanyol veu que té una ocasió de protagonit­zar una fita i perquè Ernesto Valverde va convocar per primera vegada Philippe Coutinho, ja recuperat de la lesió muscular que arrossegav­a dels seus dies finals al Liverpool. El brasiler, ex de l’Espanyol i que lluirà el 14, està en condicions de disputar alguns minuts en un equip en què també apareix d’estrena Yerry Mina. El central colombià ha intensific­at la seva adaptació aquesta setmana davant la lesió de Vermaelen i la marxa de Mascherano, que avui s’acomiadarà del públic als prolegòmen­s del partit. Iniesta i Alcácer estan recuperats i entren en una llista en què no figuren Deulofeu ni Denis Suárez.

Al marge d’aquestes novetats, s’espera que Valverde disposi d’un onze més titular que a l’anada, en què van jugar des del començamen­t homes com Digne, Aleñá, Denis Suárez o Aleix Vidal. El que és lògic és que futboliste­s com Alba, Luis Suárez o Ivan Rakitic en aquesta ocasió surtin d’entrada.

Per al Barça diumenge el més important era la Lliga però avui és la Copa, com va confessar el seu tècnic. L’ampli avantatge en el campionat de la regularita­t dona a l’entrenador la possibilit­at de desgastar algunes peces clau aquesta nit per intentar ser a les semifinals d’un torneig que els blaugrana han dominat durant tres edicions consecutiv­es. Mentrestan­t, Quique Sánchez Flores va variar la seva rutina i, tot i que va concentrar els seus futboliste­s ahir a la nit, fins avui no donarà la convocatòr­ia. Es manté pendent de l’estat físic de Piatti i Jurado, que tampoc no es van exercitar

FITXATGES BARCELONIS­TES Coutinho entra a la llista i es podria estrenar, com Yerry Mina, que també està convocat LES INNOVACION­S L’Espanyol va introduir novetats en l’entrenamen­t i el seu tècnic va canviar la rutina de l’equip

ahir amb el grup, però el debat blanc-i-blau se centra en qui serà l’inquilí de la seva porteria, si Diego López, clau a l’anada després de desviar el penal xutat per Leo Messi, o Pau López, que va perdre la titularita­t també dissabte contra el Sevilla. L’entrenador blanci-blau va dissenyar ahir un entrenamen­t ben nou en què els ninots de plàstic que s’usen per a alguns exercicis anaven vestits amb samarretes que lluïen els diferents dorsals dels futboliste­s del Barça que el tècnic blanc-i-blau creu que jugaran.

Jugui qui jugui als dos equips es presenta un partit de passions, en què el Barça anhela desplegar tot el seu potencial per donar-se una nova alegria i en què l’Espanyol vol mantenir-se a l’eliminatòr­ia fins al final perquè té el trumfo que cada gol que marqui a domicili tindrà un valor doble.

El Barcelona està capacitat per aplicar qualsevol de les dues fórmules següents. La de treure el rodet en el minut 1 com va fer contra el Celta, dia en què va sentenciar l’eliminatòr­ia en la primera mitja hora, o la d’inocular el seu verí més lentament per acabar sotmetent el seu rival a la segona part, mètode que treu a passejar freqüentme­nt a la Lliga. Aquesta és la raó per la qual el primer manament de Quique és saber distribuir els esforços perquè els blanci-blaus no s’esgotin i mantinguin un bon nivell de competitiv­itat i d’intensitat.

Els jugadors de Valverde segur que tenen ganes de sortir ben forts per la voluntat de remuntada i perquè no els van agradar els insults que es van sentir en alguns sectors de la grada de Cornellà (recordeu les paraules de Piqué en aquest sentit), però no perdre el cap i casar-se amb la paciència també poden resultar fonamental­s per al Barcelona. A la seva memòria recent hi ha àmplies golejades contra l’Espanyol. En les últimes quatre visites al Camp Nou l’equip blanc-i-blau s’ha endut dos 5-0 i dos 4-1. Van ser partits en què l’Espanyol va sortir escaldat i no va tenir cap opció gairebé en cap moment, entre altres raons perquè va caure rendit davant un Messi desbocat. En aquests matxs l’astre argentí va aconseguir un total de set gols. Facin joc.

 ?? RCD ESPANYOL ?? A l’esquerra Coutinho en l’entrenamen­t blaugrana. A la dreta una imatge de l’entrenamen­t de l’Espanyol. Sánchez Flores va vestir als ninots de plàstic de la sessió d’ahir amb dorsals dels jugadors del Barça que creu que seran avui titulars, com el de...
RCD ESPANYOL A l’esquerra Coutinho en l’entrenamen­t blaugrana. A la dreta una imatge de l’entrenamen­t de l’Espanyol. Sánchez Flores va vestir als ninots de plàstic de la sessió d’ahir amb dorsals dels jugadors del Barça que creu que seran avui titulars, com el de...
 ??  ??
 ?? ÀLEX GARCIA ??
ÀLEX GARCIA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain