La Vanguardia (Català)

“Ho donarem tot per remuntar”

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Ho va fer contra el Celta –va ser la millor primera part de la temporada amb un 4-0 a la mitja hora– i ningú no dubta que aquesta nit el Barcelona sortirà amb un equip de gala. A Cornellà, van jugar des del començamen­t Digne, Aleñá, Denis i Vidal. Avui no es guardarà res. “Ara la nostra prioritat és la Copa. Dissabte vaig dir que era la Lliga perquè el següent partit sempre és el més important. Som el Barça i volem guanyar tots els partits. La Copa ens il·lusiona. La nostra intenció és remuntar i no tinc cap dubte que ens esforçarem al màxim per fer-ho”, va confirmar Ernesto Valverde.

És un partit a cara a creu però sense estar obligat a una proesa com la del PSG. El tècnic va apel·lar a altres remuntades més properes i terrenals, com la del dia de la Reial. “No és la primera vegada que tenim un marcador en contra. Hem capgirat altres partits i amb menys marge de temps”, va recordar. A Anoeta, el Barça perdia 2-0 el minut 34 i va acabar guanyant per 2-4. A més disposa del factor Camp Nou. “Tenim un desavantat­ge, que és el marcador, però tenim un avantatge, que és que juguem al nostre camp. Esperem que el públic ens animi. El partit motiva i el premi és molt llaminer: les semifinals”, va dir, llançant un conjur a la recerca d’una gran nit.

De fet, els resultats dels deu últims derbis al Camp Nou –des del desembre del 2009– li assegurari­en al Barça, com a mínim, aconseguir la pròrroga, encara que això els pugui convertir en favorits. “Em sembla bé que ens considerin favorits però no anem guanyant i el 0-0 ens faria fora. Hi ha gent que el cartell el considera una càrrega però pensem que tenim una feina per fer i l’intentarem fer”, va dir.

Valverde va negar que sigui el partit més transcende­ntal de la temporada fins ara però va admetre que no és un partit qualsevol. “Jo sempre he viscut aquest derbi de forma especial. A la Lliga la distància de punts li treu cafeïna. En canvi, que hàgim perdut el partit d’anada dona una motivació especial. Ells es poden classifica­r. És un partit assenyalat per a les dues parts”, va dir, coneixedor de les dues sensibilit­ats. Així i tot, el que a ell li faria mal realment seria una eliminació i no el botxí. “Em fastigueja­ria quedar-me fora de la competició, no que ens eliminés l’Espanyol”, va aclarir.

Finalment, com ja va fer a l’anada, el tècnic va rebaixar la tensió prèvia i va matisar les paraules de Baptistão sobre el fet que cal parar Messi de qualsevol manera. “És una manera de d’expressars­e, no crec que es refereixi a termes extra reglamenta­ris. Per a això hi ha l’àrbitre. Ens hi juguem coses però no crec que hagi de ser un partit aspre. A l’anada hi va haver tensió però va ser un partit net”.

MÉS AMBICIÓ QUE RIVALITAT “Em sabria greu quedar-me fora de la competició, no que ens eliminés l’Espanyol” CRIDA A L’AFICIÓ “Esperem que el Camp Nou ens animi; el partit motiva i el premi és molt llaminer: les semifinals”

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Valverde, que necessita gols, passa davant d’una porteria
ÀLEX GARCIA Valverde, que necessita gols, passa davant d’una porteria

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain