La Vanguardia (Català)

“Per mi és un honor poder-te condemnar”

- SERGIO HEREDIA

La jutgessa Rosemarie Aquilina es va declarar encantada d’enviar el doctor Larry Nassar (54) a la presó. S’hi quedarà per tota la vida. “Acabo de firmar la garantia de la teva mort. Per mi és un honor i un privilegi condemnar-te. No et mereixes sortir de presó mai més. No has fet res per controlar els teus impulsos i vagis on vagis la destrucció caurà sobre els més vulnerable­s”.

És el que va dir la jutgessa mentre l’enviava a la presó per entre 40 i 175 anys.

L’audiència va dedicar un aplaudimen­t a la jutgessa. Hi havia centenars de víctimes a la sala, a Lansing (Michigan). Molts, familiars d’aquelles nenes que avui ja són dones. D’altres no havien aconseguit arribar fins allà, fins a la cort federal de Michigan.

És el cas del pare de Kyle Stephens.

La família Stephens i Larry Nassar havien estat amics. O si més no s’ho pensaven els primers. La setmana passada Kyle Stephens oferia la seva versió davant la jutgessa. Va explicar que Nassar li havia introduït els dits a la vagina. Que es despullava davant seu. Que li havia fregat el penis contra els peus descalços. Llavors Kyle Stephens tenia sis anys.

Kyle Stephens va explicar que els seus pares no s’havien cregut la seva versió. Que li deien mentidera i que l’obligaven a demanar-li perdóal’ amic Larry.

Quan es van demostrar les acusacions, el 2016, el pare de Stephens es va suïcidar.

Entre la setmana passada i aquesta hi va haver 160 declaracio­ns més. La majoria seguien aquesta línia. Van parlar algunes de les millors gimnastes del món, i entre elles les gimnastes olímpiques Aly Raisman, Jordyn Wieber o McKayla Maroney. També ho va fer Simone Biles, la millor del món en aquest moment, tot i que aquesta va optar per la via virtual. En un comunicat va dir que ella també havia

La justícia envia a la presó Larry Nassar entre 40 i 175 anys; passarà la resta de la seva vida tancat

estat víctima de Larry Nassar.

Amb els seus ullets diminuts i la mirada esquiva, Nassar va escoltar com la jutgessa Aquilina llegia la carta que ell mateix li havia enviat dies abans del procés.

“L’infern no té tanta fúria com una dona menyspread­a. Totes aquestes històries han estat fabricades per les víctimes”, havia escrit Nassar.

–Vol afegir alguna cosa a la seva declaració de culpabilit­at? –li va preguntar la jutgessa. Nassar va abaixar el cap. Aquesta sentència s’afegeix als 60 anys de condemna que ja està complint per possessió de pornografi­a infantil. El cas ha tingut les seves conseqüènc­ies col·laterals. Tres importants directius de la Federació dels Estats Units de Gimnàstica dimitien dilluns. Les gimnastes s’havien sentit menystingu­des per ells: “No van fer mai cas de les nostres queixes”, van dir les gimnastes.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain