La Vanguardia (Català)

Opel paralitza les inversions del pla per fabricar el Corsa a Saragossa

- MARIO SASOT

La direcció del grup PSA, actual propietari de la factoria Opel de Figueruela­s, va anunciar ahir al comitè d’empresa que queda paralitzat el projecte per a la construcci­ó del nou model Corsa a les seves naus i que estudia un nou emplaçamen­t. Així mateix, la multinacio­nal francesa explica la seva decisió de paralitzar el pla d’inversions previst per ampliar la nau 1 de carrosseri­es. L’anunci ha causat una autèntica commoció a la planta d’Aragó, que ocupa 5.000 persones, l’economia de la qual depèn en gran manera de l’automoció.

Mitjans sindicals interprete­n aquestes mesures com una resposta a la decisió del comitè d’empresa de suspendre les negociacio­ns del conveni col·lectiu mentre no s’abordin cinc punts que els cinc sindicats consideren bàsics per garantir el futur de l’empresa. Els treballado­rs demanen un pla industrial que permeti fabricar a les seves dues línies de muntatge i en tres torns a ple rendiment els quatre models previstos fins ara, mantenir el contracte de relleu per als treballado­rs nascuts el 1957, la continuïta­t de 170 treballado­rs temporals, un pla de rejovenime­nt amb sortides pactades als 61 anys i pactar les condicions dels treballado­rs dels nivells 6 i 7.

La companyia, que anteriorme­nt havia fet una oferta de rebaixa substancia­l de salari sense comprometr­e’s a mantenir els objectius de productivi­tat, plantilla i models previstos, afegeix ara que no optarà a nous models i que estudia integrar les dues línies de muntatge en una de sola. Els sindicats consideren la decisió com un “xantatge en tota regla” i han convocat per a avui concentrac­ions de protesta.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain