La Vanguardia (Català)

Suez cau gairebé un 17% en borsa i preveu retallades a Espanya

- DOLORS ÁLVAREZ

Suez, propietari d’Agbar, es va desplomar ahir en borsa, després d’anunciar una revisió a la baixa dels seus resultats, que va atribuir en part a les “especials circumstàn­cies a Espanya”, amb referència al conflicte polític català. Les accions van baixar gairebé un 17% i en algun moment van fregar un descens del 20%, fins als 11,72 euros, el nivell més baix dels últims quatre anys. Davant aquesta situació, el grup francès va anunciar un programa de retallada de despeses i va esmentar Espanya com un dels grans afectats d’aquesta decisió.

En lloc del creixement esperat, el grup estima ara que va tancar l’exercici del 2017 amb un descens del seu benefici abans d’impostos del 2%, fins a 1.280 milions. I ho explica per l’impacte de despeses extraordin­àries per import de 45 milions el quart trimestre. “Les causes principals van ser les especials circumstàn­cies d’Espanya i els costos associats a l’acabament de dos contractes al Marroc i l’Índia a causa de les seves dificultat­s”, va dir Suez en un comunicat.

En el mateix comunicat, JeanLouis Chaussade, director general de Suez, avança la posada en marxa d’un paquet d’accions destinades a aconseguir “un creixement rendible” i, entre elles, “un pla específic per retallar costos a Espanya”.

En declaracio­ns a Efe, el director financer, Christophe Cros, va quantifica­r en 15 milions d’euros el cost del trasllat de la seu a Espanya de Barcelona a Madrid, una xifra que en mitjans del sector consideren exagerada ja que almenys de moment només s’ha produït un moviment administra­tiu. Cros va descartar emportar-se de forma efectiva l’operativa de Barcelona, però va reconèixer que es plantegen “descentral­itzar” alguns dels seus serveis a Espanya fora de la capital catalana, perquè siguin més a prop dels clients. Amb 10.550 empleats. Espanya aporta prop del 16% dels ingressos de Suez.

 ?? ARXIU ?? Jean-Louis Chaussade, director general
ARXIU Jean-Louis Chaussade, director general

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain