La Vanguardia (Català)

L’últim sopar

- Màrius Carol DIRECTOR

LES conseqüènc­ies de l’últim sopar benèfic del Presidents Club al Dorchester, al qual van anar 360 personalit­ats del món dels negocis, les finances i la política, no s’han fet esperar. Després de la denúncia del Financial Times de l’assetjamen­t sexual que van patir les 130 hostesses contractad­es (que havien de ser altes, primes i guapes, a més de portar roba ajustada, llenceria negra i sabates de taló d’agulla), Londres es va avergonyir de ser el centre de les mirades del planeta. Per aquesta raó, el Presidents Club s’ha dissolt, la direcció de l’hospital infantil Great Ormond Street tornarà els donatius rebuts, David Meller (un dels organitzad­ors) va ser cessat de la comissió d’Educació del Govern, el ministre Boris Johnson va assegurar que desconeixi­a que entre les invitacion­s de la subhasta n’hi havia una per dinar amb ell i la premier Theresa May va declarar mitjançant la portaveu que se sentia tremendame­nt incòmoda davant les informacio­ns publicades per la premsa.

Financial Times no acostuma a treballar amb periodiste­s d’incògnit, fet que es considera més propi dels tabloides, però el diari ha jugat molt fort amb aquest assumpte enmig del debat global sobre la desigualta­t de gènere i l’assetjamen­t de les dones com a exercici de poder. De fet, a partir d’aquesta primavera les empreses britànique­s estaran obligades a publicar informació sobre les diferèncie­s salarials entre homes i dones, així com a especifica­r els plans previstos per equiparar els sous.

L’article de Madison Marriage és el resultat del que va presenciar en el sopar, però també de les situacions que va haver de gestionar. Les coses que va explicar a la BBC –“eren mans per sota de la faldilla, mans a les natges”– atempten contra la dignitat i la integritat moral de les persones. El relat de l’assetjamen­t a la festa del Presidents Club produeix vergonya a qui l’escolta, és vexatori per a qui el pateix i resulta desqualifi­cador per a qui el comet.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain