La Vanguardia (Català)

Pedro del Hierro torna a la passarel·la amb Isabel Preysler de padrina

La parella de Vargas Llosa apadrina la tornada a la passarel·la de Madrid de la firma del dissenyado­r traspassat

- ISABEL CLARÓS Madrid

“Pedro is back”. Aquesta frase inundava tot el Museu del Ferrocarri­l de Madrid. Es tracta de la firma Pedro del Hierro, que torna a la passarel·la madrilenya després de 16 anys. Hi havia moltíssima expectació per veure el que sens dubte és la desfilada estrella de la 67a edició de la Mercedes-Benz Fashion Week Madrid, que va començar dimecres a la nit. Ple total en una passarel·la muntada entre els vagons històrics exposats al museu i amb molts convidats famosos, entre els quals va brillar una vegada més Isabel Preysler.

Va afirmar que fa temps que és fan del “mestre” Pedro del Hierro: “Recordo que hi vam anar un grup d’amigues quan era la novetat i a totes ens va encantar”, va dir. Però és més que probable que la seva presència formés part del paquet de l’exclusiva del casament de la seva filla Ana a la revista ¡Hola!, ja que el vestit de Fernando Verdasco era de Pedro del Hierro. Preysler duia un dues peces estil pijama de color

blau marí amb brillantor­s de la firma. I abans de la desfilada va estar una bona estona atenent els periodiste­s, sempre amb un somriure i sense dir més del compte: “Estem com casats”, va dir quan li van preguntar si el 2018 hi haurà casament amb Mario Vargas Llosa.

“He tingut un mes de desembre ple de regals”, referint-se al casament d’Ana i al naixement dels bessons d’Enrique. Àvia orgullosa, va assegurar que els nens eren perfectes i va qualificar de “ximpleries” totes les especulaci­ons que diuen que podrien haver nascut per gestació subrogada perquè no es va veure Kúrnikova embarassad­a: “Fan una vida molt casolana perquè els agrada estar a casa seva”. També li van preguntar pel retard de la repartició de l’herència de Miguel Boyer: “Hem fet tot el que ens ha demanat el notari, els advocats i el que ha demanat la marmessora. Però si per l’altre costat no han volgut complir, doncs no s’ha fet”.

Però la presència d’Isabel Preysler no va eclipsar la desfilada de la firma Pedro del Hierro (perquè el dissenyado­r d’alta costura va morir l’abril del 2015), on va predominar el contrast entre la tradició i el contempora­ni.

Va qualificar de “ximpleria” la idea que els bessons d’Enrique i Anna hagin nascut d’un ventre de lloguer

Nacho Aguado dissenya ara la col·lecció de dona, caracterit­zada per les cintures marcades, les faldilles midi, els pantalons palazzo, les granotes i les americanes. Per això ha revisat els arxius de la firma adaptant-los al seu estil: “Més intemporal i amb peces de fons d’armari”. Alex Miralles, per la seva banda, s’encarrega de la col·lecció masculina, on imperen les siluetes lleugeres i funcionals.

Eugenia Silva, Asier Etxendia, Ingrid Rubio, Norma Ruiz, Ana Botella i Oriol Elcacho van ser alguns dels que no es van perdre la desfilada, com l’actriu Juana Acosta, imatge de la firma en aquesta nova etapa, que va explicar: “M’hi identifico per aquell amor per fer les coses ben fetes, per aquella exquisitat, pel seu esperit innovador en teixits. I també amb els valors d’elegància, sofisticac­ió i qualitat. Crec que Nacho Aguado li ha aportat una barreja del tradiciona­l amb el modern i de l’espanyol amb l’internacio­nal”.

 ??  ??
 ?? JAVIER LÓPEZ / EFE ?? Desfilada. La cintura marcada en la dona i la silueta relaxada en l’home defineixen les propostes d’Aguado i Miralles per a la firma; a la dreta, Juana Acosta assisteix a la desfilada Vestida de la firma Isabel Preysler va acaparar tota l’atenció mediàtica, vestida amb un dues peces d’estil pijama de color blau marí amb brillancin­tura tors, nuat a la
JAVIER LÓPEZ / EFE Desfilada. La cintura marcada en la dona i la silueta relaxada en l’home defineixen les propostes d’Aguado i Miralles per a la firma; a la dreta, Juana Acosta assisteix a la desfilada Vestida de la firma Isabel Preysler va acaparar tota l’atenció mediàtica, vestida amb un dues peces d’estil pijama de color blau marí amb brillancin­tura tors, nuat a la
 ?? JAVIER LÓPEZ / EFE ??
JAVIER LÓPEZ / EFE
 ??  ??
 ??  ??
 ?? DANI DUCH ??
DANI DUCH

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain