La Vanguardia (Català)

Alphabet oferirà serveis de cibersegur­etat corporativ­a

Chronicle vol ajudar a detectar més ràpidament les amenaces

- Barcelona

Alphabet, la companyia matriu de Google, va anunciar dimecres passat la creació de Chronicle, una nova empresa dedicada a prestar serveis corporatiu­s de cibersegur­etat. Cal tenir en compte que, segons dades de Norton, els hackers –durant 2017– van robar gairebé 140.000 milions d’euros a 987 milions de persones.

L’anunci es va fer mitjançant un post al blog de Chronicle, escrit per Stephen Gillet, director executiu de la nova companyia de l’univers Alphabet. L’objectiu de Chronicle serà doble. D’una banda, administra­r i emmagatzem­ar les dades de seguretat de futurs clients, i de l’altra, buscar problemes de seguretat utilitzant eines d’anàlisi i aprenentat­ge automàtic, posant a disposició dels seus clients una plataforma amb aquesta finalitat. “Esperem que posant aquesta combinació de tecnologie­s a disposició de més companyies a preus assequible­s puguem donar als bons un avantatge que ens ajudi a canviar la situació contra el delicte cibernètic”, va escriure Gillett en aquesta publicació del blog.

L’objectiu, segons Gillet, és identifica­r els problemes més ràpid, perquè actualment els ciberdelin­qüents poden estar mesos infiltrats a les xarxes d’una companyia abans de ser descoberts. El motiu és que molts dels indicis que rep cada dia una empresa que apunten a la possibilit­at que està sent atacada no són tinguts en compte, i només se n’investiga una petita porció, a causa del gran volum d’alertes de seguretat que es generen, i que fa impossible que els equips de seguretat de les pròpies companyies les puguin analitzar totes.

“La proliferac­ió de dades de molts productes de seguretat que utilitza una organitzac­ió gran típica està, paradoxalm­ent, dificultan­t, no facilitant, que els equips detectin i investigui­n les amenaces”, assegura Gillet, que confia que les empreses puguin treure profit de “la gran capacitat d’emmagatzem­atge, processame­nt de dades i intel·ligència artificial que Alphabet ha desenvolup­at a través d’altres iniciative­s”.

La nova companyia ha estat treballant amb diverses empreses de la llista Fortune 500 que “han ofert un valuós assessoram­ent sobre la forma i la direcció de la nostra feina, i algunes ja estan provant un llançament preliminar de la nostra nova plataforma d’intel·ligència cibernètic­a”, ha explicat Gillet.

Chronicle va ser creada, oficialmen­t, el febrer del 2016, com a part de X, el laboratori semisecret de Google dedicat al que es coneix com a moonshot technologi­es. Aquestes tecnologie­s són aquelles que constituei­xen un projecte ambiciós, explorator­i i innovador, i que s’investigue­n sense cap expectativ­a de rendibilit­at o benefici a curt termini, i també sense una investigac­ió completa dels riscos i beneficis potencials.

El 2012 Google ja va adquirir la companyia de seguretat VirusTotal pels seus productes antivirus i escanejos en línia, empresa que ara s’ha incorporat a Chronicle.

 ??  ?? Alphabet és la companyia matriu de Google
Alphabet és la companyia matriu de Google

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain