La Vanguardia (Català)

Quaranta cites amb la guitarra a Barcelona

El GuitarBCN arrenca amb Jorge Drexler i, fins al juliol, veurà Bob Dylan, Ringo Starr o Angel Olsen

- Barcelona

L’uruguaià Jorge Drexler donarà el tret de sortida –aquest dissabte, amb les localitats exhaurides fa temps– a la 29a edició del GuitarBCN, el festival de guitarra que organitza The Project i que compta amb 38 actuacions, del gener al juliol, en 15 espais de Barcelona i Sant Cugat. Amb un pressupost d’1,8 milions d’euros, és el més important de la seva història, no tan sols pel cartell, que inclou noms com el Nobel Bob Dylan o l’exbeatle Ringo Starr, sinó pel ritme d’entrades venudes, que, abans de començar, ja ascendeixe­n a 25.000 (d’un total de 65.000) ja amb 8 concerts esgotats –s’han obert noves dates per a El Kanka i Rozalén–. Les previsions són vendre uns 60.000 seients.

Ahir es van donar a conèixer les últimes incorporac­ions al cartell, encapçalad­es pels nord-americans Future Islands, icones del pop sintètic, a més de Doctor Prats, Antonio Carmona, Marcel Lázara i Júlia Arrey i Fatoumata Diawara. Entre les estrelles també destaquen Deacon Blue, Rosalía & Raül Refree, Angel Olsen o Sabor de Gràcia, amb el seu homenatge a Peret. Judit Llimós, directora del festival, va destacar que hi ha un 44% de dones al cartell.

Jorge Drexler va rebre la Pua d’Or del festival i va recordar com “la primera vegada que vaig tocar a Barcelona va ser al carrer, el 1989, a prop de la catedral, i la policia em va fer parar. Però em va arribar per comprar-me quatre entrades per al festival de jazz. Va ser la primera vegada a la vida que vaig veure actuar Miles Davis o Patt Meheny. Ara, qui ho diria, actuaré al Liceu, no gaire lluny d’aquella raconada on vaig tocar aleshores”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain