La Vanguardia (Català)

Infiltrats

Un grup de radicals de l’Espanyol provoca tensió i enfrontame­nts abans de ser expulsat de l’estadi

- ANTONI LÓPEZ TOVAR Barcelona

Els severs escorcolls als accessos del Camp Nou van provocar llargues cues d’aficionats, que es mantenien quan Mateu Lahoz va fer el xiulet inicial. La temperatur­a del derbi venia elevada, amb desfilades de grups de radicals amb bengales a l’exterior de l’estadi i els precedents de Cornellà, i el club va decidir extremar les precaucion­s. Els controls, però, no van evitar la presència d’un grup d’aficionats de l’Espanyol, identifica­ts com a ultres, a la part alta del gol nord, a sobre de la zona en què s’instal·len els grups d’animació del Barcelona.

Una agrupació de radicals del Barça no va poder accedir la setmana passada al recinte de Cornellà. Van ser detectats i dispersats pels Mossos i se’ls va reemborsar l’import de l’entrada. Inexplicab­lement, una esquerda al dispositiu de seguretat va permetre ahir que diverses desenes de seguidors indesitjab­les s’establissi­n amb la seva simbologia al Camp Nou i provoquess­in una gran tensió ambiental. “L’únic que demano per a la tornada al Camp Nou és que la gent no insulti, que no tiri coses”. La petició de Piqué al final del partit de la setmana passada no va ser atesa. Des de la grada d’animació, revoltada per la presència dels ultres rivals, es van llançar insults constants. “Perico, recorda, ets una merda”, “Odi a l’Espanyol”, “Puta l’Espanyol”... Impossible que els fets passessin desaperceb­uts per als observador­s de LaLiga.

Els animadors locals miraven cap amunt, cap a la tercera graderia, i culpaven Josep Maria Bartomeu de la presència dels opositors demanant a crits la dimissió del president. Els primers minuts del partit van ser un desgavell en unes grades inflamable­s des d’on sortien missatges de tota mena.

La cosa va empitjorar quan, coincidint amb el segon gol de Messi, es van produir agressions i baralles on s’havien instal·lat els aficionats blanc-i-blaus, uns 30 o 40 segons el club blaugrana. Mossos i membres de seguretat van optar per encerclar-los i expulsar-los del recinte. Esperaven a l’exterior unes desenes de boixos nois, es van increpar mútuament, es van llançar objectes... Amb l’expulsió dels radicals blanc-i-blaus les grades van recuperar la normalitat, van parar els insults i Mateu Lahoz va quedar com a únic accelerado­r de les pulsacions. L’àrbitre amb el criteri de no tenir criteri va tornar a protagonit­zar una de les seves actuacions arbitràrie­s i desconcert­ants i va ser acomiadat amb una sonora xiulada.

Encara que l’estadi va registrar un punt àlgid de decibels coincidint amb el debut de Coutinho. El fitxatge més car de la història del club va entrar al minut 68 en substituci­ó d’Iniesta –un canvi d’allò més natural–, amb el partit calent i el resultat de l’eliminatòr­ia incert, i en la seva primera intervenci­ó va fer una sotana sobre Víctor Sánchez, que va frenar l’acció amb una falta. Era la segona vegada que l’astre brasiler trepitjava la gespa del Camp Nou. Ho havia fet prèviament amb la samarreta de l’Espanyol i s’havia emportat una golejada amb quatre dianes de Messi. Els blanc-i-blaus amplien fins a 11 la xifra de derrotes consecutiv­es que acumulen en els derbis del Camp Nou, una seqüència que no s’adiu amb l’excés de tensió que va imperar a les grades durant els primers 25 minuts. El somni de Mascherano, homenatjat pel Camp Nou abans de la funció, ha durat set anys i mig. El de l’Espanyol va durar vuit dies.

“ODI A L’ESPANYOL”

Les consignes i càntics insultants de la grada d’animació no passaran desaperceb­uts per a LaLiga

HOMENATGE DE COMIAT

El somni de Mascherano ha durat set anys i mig; el de l’Espanyol, vuit dies

 ?? ALBERT GEA / REUTERS ?? Philippe Coutinho en el moment de debutar al Camp Nou com a substitut d’Andrés Iniesta
ALBERT GEA / REUTERS Philippe Coutinho en el moment de debutar al Camp Nou com a substitut d’Andrés Iniesta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain