La Vanguardia (Català)

“Hem sabut jugar perquè no es repetís la fatalitat”

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

El Barcelona és l’únic equip, a més del Sevilla, que continua viu en les tres competicio­ns. No ho poden dir ni el Reial Madrid ni l’Atlètic, fora de la Copa. Tampoc el València, que aquest any no juga a Europa. Ernesto Valverde va voler donar valor a la classifica­ció. “Si estem a semifinals és perquè ens ho hem treballat. El València va patir molt, el Leganés va fer un gran partit i el Sevilla també. En aquesta competició no pots tenir un mal dia”, va explicar el tècnic sobre els possibles rivals del sorteig.

Valverde va aplaudir el seu equip per no haver tingut problemes a la recta final. “M’ha agradat perquè hem sabut jugar bé els últims minuts. Hem remuntat el partit al primer temps, però un gol ens feia fora de la competició. Hem portat el pes del partit perquè no es repetís la fatalitat de l’anada. Cal saber jugar amb aquesta pressió i aquesta tensió, perquè l’Espanyol ha estat centrat fins al final”. En aquesta faceta sobretot va destacar Leo Messi. “Ha agafat la responsabi­litat d’agafar la pilota, d’aguantar-la”, va dir elogiant-lo. També Sergio Busquets es va afegir als afalacs a Messi. “És el millor de la història perquè sempre està al servei al camp”.

A l’entrenador li va agradar veure el Camp Nou implicat. “Aquest ambient ens afavoreix. Des del principi es veia que la gent esta- va implicada. Al capdavall juguem per a ells. La victòria també és seva”, va dir.

Però gran part dels focus van ser per al debut de Coutinho. “Ha entrat bé i no era fàcil. Tenim moltes esperances. Pensem que ens anirà bé perquè té desimboltu­ra, sempre veu el jugador lliure i quan està a prop de l’àrea s’intueix el perill per a un xut o assistènci­a”, va explicar. “Té un estil molt Barça i s’assembla en algunes coses a Andrés Iniesta”, va afegir Piqué. “És un jugador de talla mundial que ens fa més complets”, va dir Busquets afegint-se a la benvinguda .

COUTINHO, SEGONS EL TÈCNIC

“Ha entrat bé i no era fàcil; sempre veu el jugador lliure i quan és a prop de l’àrea s’intueix el perill”

LA REMUNTADA DE SERGIO BUSQUETS “A Cornellà semblava que ja havien passat ells, però faltava la tornada i hem posat les coses al seu lloc”

L’APRECIACIÓ DE GERARD PIQUÉ

“No hem patit, però l’Espanyol de Cornellà sempre ens ho posa difícil”

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Javier Mascherano amb els seus fills Bruno, Alma i Lola saludant abans del partit
ÀLEX GARCIA Javier Mascherano amb els seus fills Bruno, Alma i Lola saludant abans del partit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain