La Vanguardia (Català)

Valverde reapareix i s’apunta a la Volta

- Barcelona

Alejandro Valverde (37 anys) va tornar a la competició ahir a Mallorca. La seva primera cursa oficial des de la tremenda caiguda del Tour de França passat, l’1 de juliol a Düsseldorf. Més de mig any per restablir-se d’una fractura de ròtula, a més d’altres lesions menors. Ahir amb prou feines van ser 177 quilòmetre­s, a poc més de 44 per hora de mitjana per a un primer contacte. Per Porreres, Felanitx i ses Salines, on es va imposar l’alemany John Degenkolb en l’esprint. Però l’imbatut ha tornat.

Qui no va competir ahir, però ho podria fer en algun dels dies de competició que resten, és Mikel Landa, el reforç de luxe del Movistar per al 2018. El ciclista alabès no va disputar la primera jornada de la Challenge de Mallorca ni consta en la llista de sortida d’avui (trofeu Serra de Tramuntana, Sóller-Deià), però com que es tractar de proves separades els equips poden modificar la seva alineació cada dia. La Challenge conclou diumenge.

L’organitzac­ió de la Volta va anunciar ahir el trio d’asos que el Movistar ha inscrit per disputar la cursa catalana d’aquest any. Es tracta de Valverde mateix (últim campió de la cursa), Nairo Quintana (vencedor el 2016 i absent l’any passat) i Marc Soler, que va acabar tercer el 2017. També forma part del potent bloc anunciat pel Movistar un altre ciclista català, l’egarenc Antonio Pedrero.

La Volta a Catalunya començarà el 19 de març a Calella i conclourà el diumenge 25 a Montjuïc, on, com es va avançar, es disputarà també i com a gran novetat d’aquest any una prova femenina.

El Movistar ha confirmat que enviarà un equip a la cursa de dones, malgrat la coincidènc­ia amb una prova del calendari femení de més transcendè­ncia, la Gant-Wevelgem.