La Vanguardia (Català)

Zara prova a Londres una botiga per integrar la venda online

- AINTZANE GASTESI

El grup Inditex llança a Londres una nova iniciativa en l’estratègia d’integració digital dels seus establimen­ts amb l’obertura d’una botiga pilot de Zara dedicada a realitzar i recollir comandes realitzade­s a través d’internet, segons explica la companyia en un comunicat. El nou concepte, que s’instal·la de manera temporal al seu local del centre comercial Westfield a Stratford (Londres), es convertirà en una espècie de laboratori de noves tecnologie­s del sector del retail.

Encara que la botiga també comptarà amb una petita selecció de peces a tall d’aparador que poden ser adquirides allà mateix a través d’internet, la principal funció de l’espai és la recollida i devolució de comandes en línia. A més, disposa d’un avançat sistema de suggerimen­ts d’estilismes a través de miralls-pantalla.

La nova concept store es mantindrà oberta fins a l’obertura de la flagship de Zara a les instal·lacions, que ocuparà un total de 4.500 metres quadrats i que comptarà també amb una àrea dedicada exclusivam­ent a la compra en línia. L’establimen­t, la inauguraci­ó del qual està prevista per al mes de maig, tindrà a les mateixes instal·lacions dos petits magatzems i un punt automatitz­at de recollida de comandes en línia. El sistema de lliurament, després de la identifica­ció del client a través d’un codi QR i una clau personal, funcionarà mitjançant un tipus de robot dinàmic que s’utilitza en logística, amb capacitat per gestionar fins a 2.400 paquets de forma simultània.

El nou establimen­t permetrà el pagament amb mòbil a través de les aplicacion­s d’Inditex i InWallet i també disposarà d’un sistema de caixes d’autopagame­nt, complement­ari al sistema tradiciona­l de pagar en caixa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain