La Vanguardia (Català)

El Consell de Ministres preveu autoritzar avui la compra Guindos veu acord entre Govern i CNMV a Atlantia

-

El ministre d’Economia, Luis de Guindos, es va mostrar ahir convençut que “hi haurà convergènc­ia de plantejame­nts en totes les actuacions administra­tives” relacionad­es amb les opes llançades sobre Abertis pel grup italià Atlantia i Hochtief, filial alemanya d’ACS. Aquesta afirmació a la pràctica implica que l’Executiu descartarà la via judicial contra la decisió de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El supervisor es va negar aquest mes a revocar l’autoritzac­ió de l’opa d’Atlantia sobre Abertis tal com li exigien els ministeris d’Energia i de Foment. Ahir, preguntat Guindos per la possibilit­at d’anar per la via judicial, va contestar: “Jo no avançaria esdevenime­nts”.

Les declaracio­ns de Guindos a Davos es produeixen després que transcendí­s la divergènci­a d’opinions que hi ha al Consell de Ministres sobre la gestió de l’opa de la italiana Atlantia sobre Abertis. Mentre els ministres d’Energia, Álvaro Nadal, i de Foment, Íñigo de la Serna, analitzen amb l’advocacia de l’Estat la resposta a la CNMV, altres ministres creuen que és dolent per a la imatge internacio­nal d’Espanya pledejar contra un òrgan independen­t com la CNMV.

En paral·lel, Íñigo de la Serna va explicar ahir que la previsió amb què treballen és que el Consell de Ministres d’avui doni el vistiplau a l’opa d’Atlantia sobre Abertis. Aquella autoritzac­ió ja la va concedir el Govern a ACS i Hochtief fa unes setmanes.

Sobre l’actuació de l’Executiu en relació amb l’opa d’Atlantia, el ministre d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis, va indicar que el Govern actuarà “en el marc del règim jurídic espanyol”. Dastis va descartar que l’actuació dels ministeris de Foment o Energia en relació amb les opes sobre Abertis pugui tenir implicacio­ns diplomàtiq­ues.

Darrere de l’actual situació d’enfrontame­nt entre els ministeris d’Energia i Foment amb la CNMV flueix també el malestar en membres del Govern que produeix que una de les empreses de l’Ibex que gestiona infraestru­ctures sensibles com les autopistes passi a mans d’una empresa no espanyola.

En relació amb l’autoritzac­ió per poder comprar el paquet d’Abertis a Hispasat, que depèn del Ministeri d’Energia, fonts d’aquest departamen­t van indicar que una vegada que Atlantia ha presentat la correspone­nt autoritzac­ió probableme­nt l’expedient es tramitarà en paral·lel amb el de Hochtief. L’autoritzac­ió ha d’analitzar diferents aspectes com la defensa nacional, l’espectre radioelèct­ric o el pacte d’accioniste­s existent en l’empresa gestora de la xarxa de satèl·lits.

 ?? DANI POZO / AFP ?? Seu d’Abertis a Madrid
DANI POZO / AFP Seu d’Abertis a Madrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain