La Vanguardia (Català)

Movistar+ negocia incorporar continguts de Netflix

Telefónica intenta ampliar la seva oferta de sèries

- Barcelona

Telefónica ultima un acord amb la companyia nord-americana Netflix que permetrà als abonats de Movistar+ accedir als continguts audiovisua­ls de la primera a través de la plataforma de l’operadora espanyola, segons van confirmar a La Vanguardia fonts coneixedor­es de la negociació. Aquest possible acord s’engloba dins l’estratègia de Telefónica d’estar més oberta respecte de la possibilit­at de distribuir els productes d’altres companyies, tal com va avançar el president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, el desembre passat.

L’eventual acord de Telefónica amb Netflix (a què s’ha d’afegir el que el novembre passat es va signar amb Disney) reforça la posició de Movistar+ al món dels continguts –fins i tot si decideix renunciar al futbol– perquè a la seva política d’estrenar una sèrie original cada mes també suma la intenció d’incorporar continguts externs. L’aliança de Movistar+, amb 3,7 milions de clients, i Netflix, que, malgrat que no ofereix dades oficials, s’estima que té prop d’un milió d’abonats a Espanya, s’emmarca, a més a més, en la tendència de col·laboració entre operadores tradiciona­ls i plataforme­s de streaming davant l’allau de nous actors.

Del principi d’acord de les dues empreses, segons ahir van avançar El español i El confidenci­al, només falta negociar el contingut i el desenvolup­ament del contracte, així com l’estratègia de preus, cosa que portarà que l’anunci de l’acord encara es demori unes quantes setmanes. I, després de la signatura del contracte, encara caldrà esperar uns quants mesos (segurament fins després de l’estiu) perquè sigui efectiu per als clients de la televisió de Telefónica, perquè les dues empreses volen que aquesta integració de continguts sigui tan completa com sigui possible.

Els subscripto­rs de Movistar+ podran veure les sèries i pel·lícules de Netflix sense haver d’utilitzar l’aplicació de la plataforma dels Estats Units, ja que l’acord no significa únicament introduir un botó addicional a la plataforma de Movistar+ per accedir a Netflix, sinó també que es veurà d’una manera inèdita a Espanya.

El mecanisme de col·laboració que es pretén és, per tant, diferent del que s’utilitza a Vodafone i Orange, companyies que també tenen acords amb Netflix, però que, en aquests casos, redirigeix­en l’usuari a l’aplicació de la plataforma en línia a través d’una icona.

Les produccion­s de Netflix es podrien incorporar principalm­ent als continguts a la carta de Movistar+, i encara queda per definir si els abonats hauran de pagar una subscripci­ó extra o si els continguts de Netflix estaran inclosos al paquet de sèries.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain